kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Monica-Merve tartışması
Amerikalı gazetecilerin Merve sorusuna kızan Kutan, 'Bu tür haberler Washington Post'ta çıkar mı?' dedi. Gazetecilerin 'Monica'yı az mı yazdılar' karşılığı üzerine Kutan, 'El insaf! Monica hadisesi ayrı' diye konuştu

Genel Başkan Recai Kutan başkanlığındaki FP heyetinin Amerika çıkarmasında, hemen her gün renkli sahneler yaşanıyor. Bu sahnelerden biri de, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu'nda yapılan basın toplantısında gerçekleşti. Gazeteciler Kutan'a, "Merve Kavakçı'nın ilk evliliğinin sürdüğü haberleri var. Ne diyorsunuz?" diye sorunca Kutan kızdı ve "Acaba bu tür haberler Washington Post gazetesinde çıkar mı?" karşılığını verdi. Bunun üzerine gazeteciler, "Monica'yı az mı yazdılar. Az daha Clinton düşüyordu" deyince, Kutan ve Temel Karamollaoğlu müdahale etti: "El insaf! Monica hadisesi ayrı. Merve Kavakçı meselesi ardına niye bu kadar düşülüyor? Yok damat rakıcı çıktı, yok böyle çıktı!"

SİYASAL FAALİYET AYRI
Gazetecilerin "İslamcı mısınız, demokrat mı?" sorusuna Kutan, "Elhamdülillah Müslümanım! Bu benim şahsıma ait bir duygudur. Aynı zamanda demokratım. 'FP nasıl bir parti' derseniz; başındaki Genel Başkan, İslami duyarlılığı olan birisi. İmkan ölçüsünde dini emirleri yerine getirir. Ama siyasal faaliyet tamamen ayrı ve Anayasa ile yasaların çizdiği çerçevede cereyan ediyor. Yasalar da dine göre değil, akıl ve bilime göre çıkar" dedi.

Kutan, "Hoca'yla yollarınız ayrıldı mı?" sorusunu yanıtlarken de, "30 yıl birlikte mücadele verdiğimiz liderimizle gönül bağımız elbette sürüyor. Ama Sayın Erbakan davalarıyla meşgul" dedi.

Kutan, "ABD, RP'nin kapatılması sırasında yeterli tepkiyi verdi mi?" sorusuna da, "ABD'nin açıklamalarına rağmen RP kapatıldığına göre, demek ki etkili olamamış. Türkiye, bağımsız bir devlettir" sözleriyle karşılık verdi.

Erbakan Hoca selam gönderdi
KAPATILAN RP'nin lideri Necmettin Erbakan, FP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül aracılığıyla Amerikalı Müslümanlara "selam" gönderdi. Gül, Kutan'ın "Amerikan Müslüman Konseyi"ni ziyareti sırasında ingilizce "hepinize Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın selamını getirdim" dedi. Hoca'nın selamını alan Amerikalı Müslümanlar da ellerini göğüslerine götürüp "Aleykümselam" diye karşılık verdiler.

FP'nin ABD programında ilginç bir olay da yaşandı. FP'nin programında David Bonnier adlı Kongre üyesi ile görüşme de yeraldı. Programa göre, Abdullah Gül, Nazlı Ilıcak, Oya Akgönenç ve Emin Şirin, Bonnier ile görüşeceklerdi. Ancak, son anda Bonnier'in "Türk düşmanı olduğu ve Ermeni lobisinin etkili isimlerinden biri olduğu" aktarıldı. Bunun üzerine görüşme alelacele iptal edildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır