kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trafik müdürü Ayaz af trafiğini karıştırdı
Trafik Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ayaz, komisyonda, işkenceci polislere af istedi. Ayaz görevden alındı

MECLİS Anayasa Komisyonu'nda ele alınan af yasası görüşülürken İçişleri Bakanlığı, Trafikten Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ayaz'ı komisyona gönderdi. Af yasası ile ilgisi olmayan Ayaz, komisyonda işkenceci polislere af isteyerek yeni bir gaf yaptı. Yasa, işkence suçu işleyenlerin af kapsamı dışında tutulmasını öngörüyor.

Hükümet de bir süre önce işkence suçuna verilen cezaları arttıran bir yasa tasarısını Meclis'e göndermiş ve bu tasarı kanunlaşmıştı. Yasa ile işkence suçuna verilen hapis cezaları üç yıldan 8 yıla çıkarılmıştı. İşkencecilere verilen cezaların arttırılmasına yönelik tasarı ele alınırken, Emniyet Genel Müdürvekili Turan Genç de "Bu polislerin çoluk çocukları var yazıktır, onları da af kapsamına alalım" demiş ve büyük tepki görmüştü. Ancak işkencecilere verilen cezaların artırılması engellenemeyince bu kez işkencecilere af getirilmesine yönelik çabalar başladı. Af yasası Meclis gündemine geldiğinden bu yana, Emniyet Genel Müdürlüğü işkenceci polislere de af getirmek için uğraşıyor. Anca bu çabalar Meclis'ten geçen ilk yasada sonuç vermedi ve işkencecilere af kapsama alınmadı.

TÜRK SERT ÇIKTI
Veto edilen af yasasının yeniden TBMM'ye gelmesi, Emniyet'i de yeniden harekete geçirdi. Önceki gün Anayasa Komisyonu'na İçişleri Bakanlığı temsilcisi olarak gelen Trafikten Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ayaz ise, "İşkence nedeniyle suç işleyenler de kapsama alınsın. Böyle bir düzenleme halen görevlerini başarıyla yapmakta olan Emniyet personeli üzerinde olumlu etki yaratacaktır" dedi. Bu konuşması tepki toplayan ve ismini soran gazetecilere "İçişleri Bakanlığı temsilcisiyim, ismini ne yapacaksınız" diyen Şevket Ayaz'a, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk sert çıktı. Türk "İşkence insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Dolayısıyla bu suçu işleyenlerin aftan yararlanması söz konusu olamaz" cevabını verdi. Trafikten Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ayaz görevden alındı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır