kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kriz şimdilik askıda
Hükümet ortakları, Haluk Kırcı, Eşber Yağmurdereli ve türbanda uzlaşıncaya kadar af yok

HÜKÜMET ortakları, krize dönüşen af yasası üzerinde yeni bir uzlaşma sağlanıncaya kadar tasarıyı askıya aldı. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı, Özkan da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak af yasasının yeniden masaya yatırılması ve uzlaşma sağlanana kadar konunun dondurulması için uzlaştı. Yasanının ikinci kez görüşülmesi gereken Adalet Komisyonu'nun Başkanı DSP'li Emin Karaa, "Affı bir süre donduracağız. Yasayı gündeme almayacağız" dedi ve koalisyon ortakları arasında uzlaşma sağlanması durumunda yasayı görüşeceklerini bildirdi. Karaa, komisyon üyelerinin üçte bir çoğunluğu sağlayarak komisyonu toplantıya çağırabileceklerini, ancak muhalefet partilerinin de affa karşı olduklarını söyledi.

ÜÇ KRİTİK KONU
Ortakların, üç kritik konuda bir araya gelmeleri de öngörüldü. Üç partinin temsilcileri önümüzdeki günlerde Haluk Kırcı, Eşber Yağmurdereli ve türbanlı öğrencilerin affı konusunda uzlaşma yolu arayacak. Ortaklar arasında, siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan'a bir yıl içinde siyasete dönme yolunu açan düzenlemenin, Meclis Anayasa Komisyonu'nda yeniden 3 yıla çevrilmesine ise itiraz olmadı. MHP'li İçişleri Komisyonu Başkanı ve Adalet Bakanlığı eski bürokratı Faruk Bal, Kırcı krizini SABAH'a değerlendirirken "Bizim Haluk Kırcı diye bir meselemiz yoktur. Bu madde Kırcı'ya af değildir, adaletsizliğin giderilmesidir" dedi.

Bu gelişmeler üzerine Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı telefonla arayarak, af yüzünden hükümetin krize sürüklenmesinin yanlış olduğunu, sorunun uzlaşmayla çözümüne kadar tasarının bugün toplanması plananlanan Adalet Komisyonu'nda elealınmamasını ve bu arada tasarının parti organlarında yeniden tartışılmasını önerdi. Yılmaz'ın önerisine olumlu yanıt veren Özkan, Ecevit'le görüştükten sonra Bahçeli'yi aradı. Zirvedeki bu temaslar sonucunda, üç kritik konuda uzlaşma sağlanıncaya kadar af tasarısının Adalet Komisyonu'nda görüşülmemesi kararlaştırıldı.

Devlet Bahçeli: Af hükümeti çatırdatmaz
BAHÇELİ, Başkent Üniversitesi ve Türkiye Organ Nakli Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Doku ve Organ Transplantasyonlarında Son Gelişmeler" konulu kongrede, gazetecilerin, af yasa tasarısına ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli şöyle dedi: "Herhangi bir yasa üzerinde görüş farklılıkları Türkiye'de istikrarsızlığa sebep olacak önemde değildir. Bu hükümette bir çatırdatma yaratmaz."

ANAP'lı Altınkaya: Af durdurulmuştur
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Altınkaya, "Af Yasası, bugünden itibaren yürümemektedir, durdurulmuştur" dedi. Altankaya şöyle dedi: "Şimdi Af Kanunu olduğu yerde kaldı. Bugünden itibaren yürümemektedir, durdurulmuştur."

'Ne Kırcı'ya ne batakçıya razıyız'
TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türk toplumunu rencide eden cinayetlere katılan insanlar ile kendi bankalarını, işlerini batırıp devlete yük olan kimselerin affına razı olmadıklarını söyledi. Yücaoğlu, 8. Ulusal Kalite Kongresi sırasında af konusundaki temel düşüncelerinin, "ikide bir af gerektirmeyecek hukuki düzenlemelerin yapılması" gerekliliği olduğunu belirtti. Yücaoğlu şöyle dedi: "Siyasi istikrarı bozacak davranışların, pozisyon almaların, gündem değiştirmelerin tamamen karşısındayız. Bunu koalisyon ortaklarının yapmasına da karşıyım. Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyacı var, bunun devam etmesi lazım. Bu çerçevede hükümet ortaklarının kendi içerisinde kamuoyunu da iyi duyarak, pazarlıklarını sürdürmelerini, bir işi doğru yapmak üzere çalışmalarını arzu ederim."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır