kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Adana baskını yuva dağıttı
Adana'da polisin 26 gün önce DHKP-C örgütüne ait olduğunu sanarak bastığı ve bu yanlış baskında "kazayla" öldürdüğü temizlik işçisi Murat Bektaş'ın eşi Kezban Bektaş hâlâ şokta. "Aradan 26 gün geçti. Ancak o anı unutmam imkansız" diyen Bektaş, 5 Kasım'da evlilik yıldönümlerini kutlamaya hazırlanırken mezarını ziyarete gitmek zorunda kalacağı eşinin ölümünden sonra babasının evine taşınmış. Bektaş taşınma gerekçesini şöyle anlatıyor: "O evde yaşamam mümkün değil. Daha kiramızın dolmasına aylar vardı. Ama ben o acı dolu anları her gece yaşamamak için babamın yanına taşındım." Gözlerinin önünde babasının kurşunlanarak öldürülüşüne tanık olan Uğur'un da durumu annesinden farklı değil. Bektaş oğlunun ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, "Oğlum, sürekli olarak (Babamı polisler öldürdü. Onu mezardan çıkartın bana getirin) diyor. Benim gibi onunda sağlığı bozuldu" dedi Halil BİLEK

(SHA)

Magandaların hapis cezası ağırlaşıyor
Bakanlar Kurulu, maçlardan sonra ve düğünlerde havaya ateş açarak kutlama yapanların cezalarının artırılmasını öngören bir kanun tasarısını Meclis'e sevketti. Türk Ceza Kanunu ile Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanunda değişiklik öngören tasarı, kutlama amacıyla havaya ateş açanların 15 günden 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve 1 milyon liradan 10 milyon liraya kadar para cezasına çarptırılmalarını öngörüyor. Tasarı, havaya ateş açtığı için hüküm giyenlerin silah ruhsatlarının geri alınmasını ve bir daha ruhsat verilmemesini de hükme bağlıyor. Halen yürürlükte olan yasa, meskun mahalde silah atanlara, en çok 30 gün hapis ve 50 bin lira para cezasını öngörüyor.

Nuri KAYIŞ

Futbolcu Aydın serbest bırakıldı
Ankara'da yürütülen Organize suç örgütü soruşturması çerçevesinde, futbolcu Cafer Aydın serbest bırakılırken, 11 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, ifadelerini aldığı 12 kişiden Adanasporlu Cafer Aydın'ı serbest bıraktı. Yüksel, örgütün elebaşı Ercüment Akıncı ve 10 adamını ise "Çıkar sağlamak için suç oluşturdukları" gerekçesiyle nöbetçi Ankara 1 No'lu DGM yedek hakimliğine sevk etti. Cafer, ön kapı yerine başka kapıdan çıkarıldı.

Us'un mezarında esrarengiz bir gül!
Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı, mezarının başında sade bir törenle anıldı. Törene Çatlı'nın eşi ve çocukları katılmadı. Gonca Us'un mezarını önceki gün ziyaret eden ailesi ise mezarının başını beyaz karanfil le süslediler. Us'un İzmir Karabağlar Paşa Köpr Mezarlığı'ndaki kabrine bırakılan kırmızı gülün ise kimin tarafından bırakıldığı belirlenemedi. Çatlı için Nevşehir Kaldırım Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Nevşehir Belediye Başkanı Yalçın Demir ile Ülkü Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Ömer Koç, Çatlı'nın kardeşi Zeki ile annesi Remziye Çatlı ve bazı MHP'li yöneticileri katıldı.

Salih BALCI


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır