kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evcil sanki bülbül oldu
Erol Evcil dün DGM'de gün boyu süren sorgusunda başta Malki cinayeti olmak üzere, tüm kara para trafiğini ayrıntılarıyla anlattı

BURSA Emniyet Müdürlüğü'nde, 7 gündür sorgulanan Evcil, dün sabah saat 03.55'te, Özel Harekat Timleri'nin ve keskin nişancıların eşliğinde İstanbul'a getirildi.

Evcil ile birlikte gözaltındaki lunan Bursaspor Kulübü eski Başkanı Hüseyin Silahçı, Nalan ve Hakan Karakurt kardeşler, Ömer Karatepe, Hakan Bağdemir, Yüksel Çağlar, eski polis Cihat Alkanlı ve Esat Kaya da İstanbul'a getirildi. Evcil'in, 7 günlük sorgusunda, Nesim Malki'nin öldürülmesinin azmettiricisi olduğunu itiraf ettiği ve Malki'nin öldürülmesine neden olan kara para trafiğini ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi. Bu itiraflarıdoğrultusunda,yeni gözaltıların olabileceği öğrenildi.

9 ARAÇ EŞLİK ETTİ
Evcil'in İstanbul'a götürülüşüne emniyet mensupları, 9 araçlık bir konvoyla eşlik etti. Bu konvoyu yaklaşık 20 araçla medya mensupları izledi. Çelik yelek giydiği anlaşılan Erol Evcil, sabah saat 06.55'te İstanbul DGM'ye getirildi.

Enişte Fırat Ardıç, Evcil'in duruşmada giymesi için biri siyah diğeri lacivert olmak üzere Valentino marka iki takım elbise getirdi. Ardıç ayrıca bir çift ayakkabı ve iki gömlek de getirdi. İstanbul DGM önünde sabahTAN itibaren barikat kurulurken; araç ve yaya geçişi sıkı aramalardan sonra yapıldı. Daha sonra İstanbul DGM'ye avukatı Kemal Kumkumoğlu geldi.

SAVCI YORULMADI
Adli Tıp kontrolünden geçirilen Evcil, saat 09.30'da Savcı Aykut Cengiz Engin tarafından sorguya alındı. Evcil'e, 5 günlük 'işgöremez' raporu verildiği öğrenildi. Öğle saatlerinde, 10 dakika yemek molası veren Savcı Engin, yorulan katibi değiştirerek sorguya devam etti.

Çöküşün öyküsü: Zeytincilikten 'mafya'ya
İşadamı Malki'nin öldürülmesi ve Türkbank ihalesine fesat karıştırma davaları da dahil, hakkında 4 tutuklama kararı bulunan ve kırmızı bültenle aranan Erol Evcil, 26 Ekim'de Bursa'da yakalandı. Evcil'in 10 ay önce Türkiye'ye, Tokatlı bir işçi adına Almanya'dan alınan sahte bir pasaportla girdiği belirlendi.

BİR ZAMANLAR KRALDI
Evcil'in küçük bir sigorta acenteliğinden trilyonluk servete erişmesi yıllardır merak konusu olmuştu. Mudanya'nın Çepni köyünde doğan Evcil, 1980'lerin ortalarında ''hırslı ve maceracı'' bir genç olarak iş hayatına atıldı. İlk iş olarak ''Anadolu Sigorta Acentesi'' açan Evcil'in esas çıkışı ise zeytincilikle oldu. 1990'dan itibaren zeytin işinden servet yapan Evcil, daha sonra, İş Bankası'ndan 150 milyon dolar kredi aldı.

'EMNİYETLİ İLİŞKİLER'
Evcil'in hızlı yükselişinde, dikkat çeken bir nokta da emniyetçilerle yakınlığıydı. Bursa'nın Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf İlhan, şirkette ''ikinci adam'' haline geldi. Polislikten emekli olan veya ayrılan 40-50 civarında kişi Evcil'le çalışıyordu. İdari personelin çoğunun da polis yakını olması şüpheleri artırıyordu.

İş Bankası'nın alacaklarını tahsil edememesi üzerine başlayan süreçte Evcil, önce Eze Zeytincilik'i kaybetti. Bu sırada Alaattin Çakıcı'yla ilişki kuran Evcil, diğer ticari faaliyetlerini el altından yürüttü. AR-NA Sigortacılık şirketini kurdurarak, Bursa'da saklandığı villayı kendisine sağlayan Nalan Karakurt'a devretti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır