kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Odalara yeni soluk
Odaların meslek komitesi seçimlerinde, umulmadık şirketler büyük bir yenilgiye uğradı. Arçelik de onlardan biri...

Seçim sonuçları sanayi odalarında değişim rüzgarlarının estiğini ortaya koydu. Odalarda yönetimin belirlenmesinde kilit rol oynayan meslek komitesi seçimlerinde, kıyasıya rekabet sonucu büyükler hiç umulmadık bir mağlubiyete uğradı.

İstanbul Sanayi Odası'nda, meslek komitesi üyelerinin belirlendiği seçimlerden Koç'un şirketleri Arçelik ve Sek Süt yenik çıktı. Ev Aletleri Meslek Komitesi'nde de Öztiryakiler, Arçelik'e karşı başarılı oldu. Karma Gıda Meslek Komitesi'nde ise Sek Süt, Bahçıvan Gıda'nın karşısında tutunamadı. Böylece, İstanbul Sanayi Odası'nda 6 üye ile temsil edilen Koç'un üye sayısı da 6'dan 4'e düşmüş oldu. Bu durum İSO'da, "Koç'un rüzgarı kesildi" yorumlarına yol açtı.

Arçelik Beko Marka ve İletişim Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada ise, mağlubiyetin sebebi şöyle açıklandı:

"Beyaz eşyacılar da bu Madeni ve Metal Eşya Komitesi içinde, çatal bıçak üreticileri de... Oysa sorunlarımız farklı. Bu komitede 150 kadar temsilci varsa, 50'si bizim gibi beyaz eşyacı. Bu yüzden bu iki üretici grubun ayrılması, iki ayrı komitenin içinde yer alması gerekiyor. Metal üreticileri, 'komiteyi iki yıl siz, iki yıl da biz yönetelim' teklifiyle geldiler. Ama kabul etmedik. Bu şekilde yürümesi çok sağlıklı değildi. Ayrı bir komite kurulması gerekiyor."

NARİN DE KAYBETTİ
Kaybedenler arasında başka ünlü isimler de var. Pamuk İpliği ve Kombine Pamuk Meslek Komitesi'nde, Halit Narin'in şirketi seçimi kaybetti. Feniş Holding'in sahibi, eski milletvekili Sedat Aloğlu'nun şirketi Feniş de, Çuhadaroğlu'nun listesine karşı seçimi kaybetti.

Kazananlar cephesinde ise en dikkat çekici isim İSO Başkanı Hüsamettin Kavi'ydi. Kavi, 35 geçerli oyun tümünü aldı. Meclis Başkanı Ömer Dinçkök de 11 oyun 10'unu topladı. Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) dün gerçekleştirilen oda meclisi seçimleri sonunda 141 kişilik mecliste 66 üye yenilendi.

Şimdi gözler 17 Kasım'da yapılacak Oda Meclisi Başkanlık Divanı ile Yönetim Kurulu seçimlerinde.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır