kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kaliteli lider kaybediyor'
TÜSİAD-KalDer'in düzenlediği Ulusal Kalite Kongresi'nde konuşan CHP Onursal Başkanı Erdal İnönü, kaliteli siyasetçinin tanımını yaptı: "Yalan söylemeyen ve sözüne güvenilir"

CHP Onursal Başkanı Erdal İnönü, toplam kalite yönetiminde liderlerin görevinin öne çıktığını belirterek, siyasetçinin kaliteli olması gerektiğini söyledi. İnönü, "Babam İsmet İnönü'nün kaliteli siyasetçi tanımı vardı, siyasetçinin sözüne inanılır, güvenilir olması gerektiğini söylerdi. Fakat böyle liderler seçimleri kazanamıyor" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve KalDer'in düzenlediği Ulusal Kalite Kongresinde konuşan İnönü, toplam kalite yönetiminin siyasete uygulanmasının yarar sağlayacağını savunarak, "Liderler hem kendi politikalarını öne çıkarmak hem de seçmenleri bazı beklentilerinde tercih yapmaya ikna etmek zorunda" dedi.

İnönü, kalite ve başarının her zaman beraber gitmediğini ifade ederek, "tüketici olarak benim kaliteden anladığım, üstünlük ve zamanın eskitemediği değerde olmaktır. Kaliteli siyasetçide ise başka üstünlükler aranır. Yalan söylememek ve güvenilir olmak gibi" diye konuştu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu da Türk toplumunu rencide eden cinayetlere katılan insanlar ile kendi bankalarını, işlerini batırıp devlete yük olan kimselerin affına razı olmadıklarını bildirdi. Yücaoğlu, Kalite Kongresi'nde, toplumu rencide eden cinayetlere katılmış insanların kesinlikle af kapsamına girmemesi arzusunda olduklarını söyledi. Yücaoğlu, şöyle konuştu:

"Yine Türk toplumunu rahatsız eden, kendi bankalarını, kendi işlerini batırıp devlete yük salmış olan kimselerin de affına razı değiliz. Toplumu, vatandaşı dolandırıp sonra borçlarını devletin üzerine yıkanların affedilmesini istemiyoruz. Bu tarz fırsatçılığa karşıyız. İstikrarı bozacak davranışların, gündem değiştirmelerin karşısındayız. Bunu koalisyon ortaklarının yapmasına da karşıyım. Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyacı var, bunun devam etmesi lazım."

Yücaoğlu, bir soru üzerine IMF heyetinin Ankara'daki temaslarından sonra kendilerine uğrayacağını kaydetti. Stand-by görüşmelerinden umutlu olduğunu belirten Yücaoğlu, Türkiye'nin bir stand-by anlaşması imzalama yolunda ciddi mesafe katettiği kanaatini dile getirdi.

Karaçam: Güç bilgiden doğar
8. Ulusal Kalite Kongresi'nde "Liderlik, yönetim ve değişim" konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Yapı ve Kredi Bankası eski Genel Müdürü Burhan Karaçam, yaşanan ekonomik değişim sonucu gücün bilgiden doğduğunu söyledi.

Ürün odaklı üretimden müşteri odaklı yönetime geçildiğinin altını çizen Karaçam, "Eskiden tüm değişimleri lider isterdi, çünkü bilgiyi elinde tutan sadece liderdi. Ancak teknoloji ve iletişimin geçirdiği inanılmaz evrim, liderlerin bilgi tekelini ortadan kaldırdı. Artık bilginin sahibi tüm toplum. Değişimi toplum istiyor. Yani lider odaklı toplumdan, toplumun sürüklediği liderler dönemine geçildi" diye konuştu.

Karaçam, bundan sonra değişim talebinin toplumdan geleceğini ve bu talebi karşılayabilecek nitelikteki kişilerin lider olabileceğini söyledi. Karaçam, bankacılık sektörüne katkılarının sürüp sürmeyeceği yolundaki bir soru üzerine de, "Gerekli fırsatların oluşması halinde yine faydalı olmayı sürdüreceğim" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır