kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devlet Bahçeli'yi kızdıran tercüman
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin, Vietnam Sosyalist Cumhuriyet Başbakan Yardımcısı Nguyen Congtan onuruna verdiği resmi yemekte "tercüman" krizi yaşandı.

Alımlı ve güzel tercüman Arzu Songül'ün süper mini eteği de dikkat çekti. Yemeğe Türk heyetinden Devlet Bakanı Tunca Toskay, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik, Bahçeli'nin danışmanları Üstün Dinçmen, Erhan Usta, Mustafa Kalaycı katıldı.

Yemekte konuşan Bahçeli'nin sözlerini Arzu Songül tercüme etti. Ancak acemiliği ve sık sık şaşırması Bahçeli'yi sinirlendirdi. Tercüman sık sık özür dilemek zorunda kaldı. Vietnam Başbakan Yardımcısı Congtan ise masadaki beyaz çiçekleri koklayarak ortamı yumuşatmaya çalıştı. Bahçeli konuşmasında, Türkiye ile Vietnam arasındaki ilişkilerin en yüksek seviyeye çıkarılacağını umut ettiğini belirterek, "İki ülkenin zengin kültür ve tarih mirasının turizm, ekonomi ve birçok alanda işbirliği sağlayacağını umuyorum" dedi.

Bahçeli, konuşmasının ardından konuklarla birlikte ayağa kalkarak, kadeh kaldırdı. Konukların çoğu "beyaz şarap" içerken Bahçeli "buzlu meyva suyu" tercih etti. Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Congtan da "Şu anda devlet adamları ve politikacılar düzeyinde başlayan diyaloğun dostluğa ve işbirliğine dönüşmesini umut ediyorum" diyerek kadeh kaldırdı.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.