kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rusya gezisi öncesi skandal
BAŞBAKAN Bülent Ecevit, 4-5 Kasım tarihleri arasında Rusya'ya gidecek. Ancak, Rusya gezisi öncesinde iki ülke arasında diplomatik kriz çıktı.

Kuzey Atlantik Asamblesi Türk Grubu üyesi DSP Milletvekili Ali Rahmi Beyreli ile DYP Milletvekili Zeki Ertugay, NATO toplantısına gitmek istedikleri Rusya'ya alınmadı. İki milletvekili, 16-20 Ekim tarihleri arasında Moskova'da yapılacak NATO Bilim ve Teknik Komite Toplantısı'na katılacaktı. Rusya Elçiliği'nden vizeler alınmış, uçak ve otel rezervasyonları yapılmıştı. Uçak 16 Ekim sabahı saat 06.00'da Ankara'dan hareket edecekti. Ancak 15 Ekim akşamı Rusya Büyükelçiliği'nden bir görevli milletvekillerini arayarak "Moskova'dan emir geldi. Vizeleriniz iptal edildi" dedi. Milletvekilleri şaşkınlık içerisinde nedenini sordu. Ancak bir gerekçe açıklanmadı.

Öte yandan Rusya, özellikle PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinden sonra PKK'nın topraklarındaki faaliyetlerine kısıtlama getirdi. Ecevit'in ziyaretine bir haftadan kısa bir süre kala Rus güvenlik güçlerinin örgüt evlerine yönelik baskı uyguladığı yolunda bilgiler alınıyor. Bu gelişme ise Moskova'nın Ecevit'in ziyaretine verdiği büyük önemin göstergesi olarak yorumlanıyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.