kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DYP'de alternatif aday sıkıntısı
DYP'li muhaliflerin Genel Başkan Tansu Çiller'e karşı alternatif lider adayı çıkarma çabası, yılan hikayesine döndü.

Muhalif kanat "Toptan, Cevheri ve yeni isim taraftarları" olmak üzere üçe bölünürken, iki lider adayının önceki günkü görüşmesinde de uzlaşma sağlanamadı. Toptan aday olacağını açıkladığı görüşmede, Necmettin Cevheri'den beklediği desteği alamadı. Toptan'ın buna rağmen, önümüzdeki hafta adaylığını kamuoyuna deklare edeceği öğrenildi. Çiller'den 1993 kongresinin rövanşını almak için mücadele verecek olan Toptan, bu kararını yandaşlarına, "Muhalefetin tek adayı ben olacağım" diyerek açıkladı.

Toptan'ın 20 Kasım kongresinde Genel Başkan Tansu Çiller'e rakip olacağı kesinleşti. Toptan bu kararı, Cevheri'nin somut desteğini alamamasına karşın, "aday belirsizliğinin harekete ivme kaybettirdiği" düşüncesiyle verdi. Muhalif kanadın iki lider adayının önceki günkü kritik buluşmasında Toptan aday olmak istediğini Cevheri'ye bir kez daha açık dille ifade etti. Ancak adaylık konusunda karar için il kongrelerinin tamamlanmasının beklenmesi gerektiğini savunan Cevheri, Toptan'a "yeşil ışık" yakmadı. Cevheri'nin, Toptan'a, "Büyük kongre için adaya karar verme yetkisi de bende değil. Bana değil, arkadaşlara sor. İstiyorsan aday ol" dediği öğrenildi.

CEHVERİ BELİRSİZ
Toptan'ın adaylığına "sıcak" bakmadığı ifade edilmesine karşın Cevheri'nin, muhalefette daha fazla bölünmeye neden olmamak için bu aşamadan sonra geri plana çekilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Taraftarları Cevheri'nin baştan beri, aday olmayı istemediğini, "İş benim üstüme kalırsa, aday olurum" dediğini anımsatarak, şu değerlendirmeyi yaptılar:

"Necmi Abi bu aşamadan sonra ancak muhalif il başkanları ve milletvekillerinin, (Toptan'la olmaz, başımıza sen geç) diyerek ortak karar almaları ve Toptan'ın da vazgeçmesi şartıyla aday olur. "

Şebnem HOŞGÖR


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.