kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Komik bir maç


G.Saray kazanmamak, Göztepe ise kaybetmek için elinden geleni yaptı. Niyetini başaran Göztepe oldu. Maçın özeti bu...

G.Saray'ın bu maçta mükemmel bir futbol sergilemesini beklemiyordum. Fevkalade kritik, fevkalade hayati Milan maçı öncesi bu maça konsantre olmaları zordu, kendilerini de fazla riske etmeyeceklerdi. Ama bu, G.Saray'ın bu kadar kötü ve bu kadar yanlış oynaması anlamına da gelmiyordu.

Maçın başında kazandıkları "bedava" penaltıya rağmen ilk devrede tek gol pozisyonuna dahi giremediler. Girmelerine de imkan yoktu. Tugay, gene tüm yanlışlarıyla sahadaydı. G.Saray topu aldığı zaman geriye koşuyor. Topu istiyor, alıp yana kullanıyor. Ancak 4. ve 5. yan pastan sonra G.Saray santrayı geçiyor. Göztepe de defans önlemlerini alıyordu.

Terim ve Tugay'ın ısrarı!
G.Saray'ın bu ezeli yanlışını, perşembe günkü yazımızda açıkça anlattık. Ama Fatih Terim ve Tugay, akıl almaz şekilde bu yanlışta ısrar ettiler.

2. akıl almaz ısrar, dörtlü çizgi savunmaydı. Maç boyu Göztepeliler, beşi ilk yarıda olmak üzere 8 defa çizgi savunmanın ofsayt taktiğini bozup Taffarel'le karşı karşıya atağa geçtiler. Ama son vuruşu doğru dürüst yapamadılar. Jarabinsky G.Saray'ın zaafını iyi çözmüştü. Ama "Golü de mi ben atayım" diyorsa eğer, yerden göğe haklıydı. Tıpkı Bursa maçındaki Murat gibi, bu defa da Göztepe'nin gol adamları G.Saray'ı bağışladılar. 3 defasında da Taffarel çok kritik kurtarışlar yaptı.

4-3-3 oynayan Galatasaray, Tugay da genelde geride başlayınca orta alanı bir türlü tutamadı, oyuna hakim olamadı. Ne var ki Göztepe'de de Galatasaray'ın boşalttığı bu alanı kullanacak adam yoktu.

Son 10 dakika seyircilerin kahkahaları arasında, komedi gibi geçti. Kingston atılınca bütün oyuncu değiştirme haklarını kullanan Göztepe, kaleye sol açığını geçirdi. Ve G.Saray 10 dakika çerçeveye doğru dürüst bir tek şut atamadı.

Herşey Terim'in elinde
Sahanın en iyisi Ahmet'ti. İlk toplara başarıyla çıkan, derinlemesine oynayan, önünde koridor buldu mu hızla fırlayan, çağdaş bir stoperdi. Göztepe akınları dörtlü çizgi savunmayla kesilmez olunca, oyuna giren ve savunmayı çift stoper ve bir liberoya çeviren Bülent, uzun zamandır maç eksikliği yaşayan o değilmiş gibi başarıyla oynadı. Zaten bu taktik değişiklikten sonra da Göztepe, G.Saray kalesine gelemedi. İlk yarıda ileriye top oynayan G.Saray'ın tek başarılı orta saha adamı Ergün'dü. Ergün'ün niye kenara alındığını anlayamadım.

Sanırım Terim, çarşamba günkü Milan maçında bu dörtlü çizgi savunmada ısrar etmeyecektir. Milan ne Bursa, ne de Göztepe... Böyle oynamak intihar olur. Doğru oynarlarsa Milan'ı da geçerler, UEFA Kupası'nda finale kadar da giderler.

Herşey Terim'in elinde... Sorumluluğunu bilsin ve artık gerçekleri görsün lütfen!

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.