kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

8 PKK'lı daha teslim oldu
AVRUPA'NIN çeşitli ülkelerinde yaşayan terör örgütü PKK üyesi 8 kişi, "teslim olmak üzere", uçakla Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Türkiye'ye geldi. Avusturya Havayolları'na ait bir uçakla 13.45'de İstanbul'a gelen 8 terör örgütü üyesi, Atatürk Havalimanı'nda polis tarafından gözlem altına alındı. PKK'lıların isimleri şöyle: Haydar Ergül, Dilek Kurt, Yusuf Kıyak, Ali Şükran Aktaş, Aygül Bidav, Hacı Çelik, İmam Canpolat ve Aysel Doğan.

Yılmaz çiftinin bayram keyfi
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz ve oğlu Hasan 29 Ekim'i Antalya'da MNG Holding'e ait World of Wonders Topkapı Palace Oteli'nde karşıladı. Yılmaz ailesi İstanbul'daki Topkapı Sarayı'nın örneği olarak inşa edilen ve geçen yaz hizmete açılan Topkapı Palace'da, kendine ayrılan MNG Köşk'e yerleşti. Yılmazlar'a, Mehmet Nazif Günal, ANAP İstanbul Milletvekili Cavit Kavak ve ailesi eşlik ediyor. Yılmazlar, tatillerinin ilk gününde, odalarında bir süre dinlendikten sonra sahilde yürüyüş yaptı.

Fehriye'nin iade dosyası tamam
NEŞE Yıldırım adına düzenlenmiş sahte pasaportla Belçika'da yakalanan, Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'ın, Türkiye'ye iadesi için Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dosya dün tamamlanarak, Belçika'ya iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi. İade dosyası, özel kurye ile Bürüksel'e götürülerek Belçika Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Adalet Bakanlığı'na teslim edilecek. Belçika'nın Erdal'ı iade etme olasılığının Türkiye'de "idam" cezası nedeniyle çok düşük olduğuna dikkat çeken yargı çevreleri, başvurunun geri çevrilebileceğini belirttiler.

İçişleri'nden suikast uyarısı
İÇİŞLERİ Bakanlığı, Emniyet ve Jandarma birimlerine gönderdiği yazıda, Kışlalı suikastını değerlendirerek, önümüzdeki dönemde "benzer kişilerin hedef alınabileceğinin" göz önünde bulundurulmasını istedi. 80 ilin emniyet ve jandarma teşkilatlarına gönderilen yazıda, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı olayının çeşitli terör gruplarınca istismar edilebileceğine dikkat çekilerek şöyle denildi: "AGİT zirvesi öncesinde meydana gelen bu olay, ülkenin uluslararası itibarını zedelemeye ve güvenli olmadığı mesajını vermeye yönelik bir girişimdir" denildi.

Kışlalı'nın adı parka verildi
KÜLTÜR eski Bakanı, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın adını ve anısını yaşatacak olan "Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Parkı" törenle açıldı. Ankara Yenimahalle Belediyesi'nce Çayyolu'nda yapılan parkın açılış törenine Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı, kardeşi Mahmut Kışlalı, bazı yakınları ile CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Balıkesir'in Burhaniye ilçesi belediyesince, yapımı tamamlanan bir park ve çocuk bahçesinede "Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Parkı" adı verildi.

Fransa'dan çirkin tavır
FRANSA'NIN, deprem mağdurları için bugün Strasbourg'da konser verecek Türk müzisyenlere vize vermediği bildirildi. Strasbourg'da faliyet gösteren üç derneğin girişimi ile yapılması planlanan konserde, ünlü Türk folk müziği sanatçıları Yavuz Bingöl ve Onur Akın'ın sahne alması bekleniyordu. Ankara'daki Fransız Konsolosluğu'nun, Onur Akın ile birlikte grupta yer alan 11 müzisyene vize vermemesi sonucu, geliri tamamen deprem mağdurları için harcanacak konserin iptal edilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi. Fransa Kültür Bakanı Catharine Trautman'ın vize engeli için devreye girdiği öğrenildi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.