kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu da kreş rezaleti
Özel kreşlerde en düşük ücret 300 milyonken, Meclis kreşinde milletvekili çocuklarından 20 milyon alınıyor

Meclis kreşinde milletvekili ve personel çocuklarından aylık 20 milyon lira alınıyor. Kreşte her bir çocuk için yapılan aylık masraf ise 350 milyon lira. Böylelikle Meclis çocuk başına 330 milyon lira zarar ediyor. Meclis Başkanlık Divanı 20 milyonluk ücreti 60 milyona yükseltti. Ancak bu miktarın da zararı karşılamayacağı hesaplanarak "Meclis kreş işletmez" anlayışı ile kreşin tamamen kapatılması da gündeme geldi. Meclis Başkanlık Divanı'nın son toplantısında Meclis kreşinde gereğinden fazla personel bulunduğu ve kreşin masraflarının Meclis bütçesine yük olduğu konusu tartışıldı. Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut ise İdare amirlerine talimat vererek konuyla ilgili bir araştırma yapılmasını ve rapor hazırlanmasını istedi. Yapılan incelemelerde şu aksaklıklar saptandı.

* Meclis kreşinde, milletvekilleri ile Meclis personelinin çocuklarına hizmet verilmektedir. Kreşte halen 120 çocuk bulunmaktadır.

* Kreşte hizmet vermek üzere kadroda bulunan personel sayısı ise 89 olarak belirlenmiştir. Bunlardan 23'ü Meclis'in Oran semtindeki milletvekili lojmanları içinde ikinci bir kreşin açılması kararı doğrultusunda göreve alınmışlardı. Ancak kreş açılmadığı için 23 personel uzun süredir çalışmadan ücret almaktadır.

Meclis İdare Amiri Tartan, "Kreşin masraflarının makul düzeye çekilmesi, personel fazlalığının giderilmesi konularında çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.