kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aylanur'un yarım saatlik mutluluğu
Tutuklu ve yakınları dün 30 dakikalığına yakınlarıyla görüştü. Af konusunu Türkiye gündemine sokan Aylanur da ablalarıyla kucaklaştı

Dün cezaevlerinde farklı bir heyecan vardı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tutuklu ve yakınları yarım saatliğine yakınlarıyla görüşecekti. 50'şer kişilik gruplar halinde içeri alınan mahkum yakınları, hasretlerini 30 dakikalık süreye sığdırdılar. Önce tutuklu ve yakınları arasında özlemleri dile getirildi, sonra da af konusu... Cezaevi gündemi af olunca, gözler tabii ki affın simgesi haline gelen Aylanur Karabulut'a çevrilmişti. Hani şu 3.5 yaşındaki şirin kız... Annesi ile birlikte Trabzon Kapalı Cezaevi'nde yaşayan Aylanur... Affın Türkiye gündemine yerleşmesinde simge olan Aylanur da ablaları ile görüşme fırsatı elde etti. Özge (10) ve Leyla (7) ile kısa süre de olsa kucaklaşan Aylanur, açık görüş sonrası bol bol gözyaşı döktü. Aylanur ve annesi Emine Karabulut soğuk taş duvarlar arasına geri dönerken; hasretlerini bir başka bayrama kadar yüreklerine gömdüler. Anne Emine, kendisine sarkıntılık eden bir yakını ve onunu eşini öldürmek suçundan hapisaneye düşmüş, Aylanur'u da cezaevinde doğurmuştu.

Yakınları cezaevinde olmasına rağmen savunanların yanısıra affa karşı çıkanlar da vardı. Hepsinin terör konusundaki görüşyleri ortaktı: "Teröristler affedilmesin."

Murat KABAN (SHA)


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.