kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ada'nın Fahriye Abla'sı
Adı Marianti... Kendi deyimiyle, bir aşk çocuğu... Yaşadığı Gökçeada'da babalarını kendisinin bildiği iki çocuk doğurdu. Oğlu Aleks'i yangında kaybetti. Artık varı yoğu, kızı Marina. Hayatı şiir gibi... Sanki Fahriye Abla

Marianti Sözde. Gökçeada'da yaşayan bir Rum kadını. Başdöndürücü güzelliğiyle, Ada'nın adeta Fahriye Ablası. Talihsizliği dünyaya gözlerini açmasıyla başlamış. Türk olan babası, ne onu, ne de annesini istemiş. Annesi Anastasia da almış kızını yanına terk etmiş İstanbul'u... Bundan böyle, Gökçeada'yı mesken seçmişler. Gökçeada'da mutlu bir hayat sürmeye başlamışlar. İstanbullu bir sevgilisi olmuş Marianti'nin... Oğlu Aleks dünyaya gelmiş. Daha sonra Çanakkaleli bir erkekle birlikte olmuş. Kızı Marina doğmuş...

Marianti, kısa bir süre önce evinde çıkan yangında kaybettiği oğlunun babasıyla 25 yaşındayken tanıştığını belirterek, "O benim hayatımım aşkıydı" diye konuşuyor.

15 GÜNLÜK BÜYÜK AŞK
İsmini sır gibi sakladığı bu gençle, ilk tanıştıkları gün birlikte olup, Aleks'e hamile kalmış. Büyük aşk 15 gün sürmüş, sevgilisi tatili bitince İstanbul'a dönmüş. Marianti'nin kaderi de annesininki gibi gelişmiş. O da sevgilisinin ailesinden "Rum" olduğu için kabul görmemiş. Hamile olduğunu söyleyince DNA testi istemişler, Marianti de resti çekip oğlunu kendi büyütmeye karar vermiş.

Aradan yıllar geçtikten sonra 15 aylık kızı Marina'nın babasıyla tanışmış. Çanakkaleli olan bu gençle olan ilişkisi de aynı sonla noktalanmış. Rum olduğu için evlenememişler. Marianti, kızını da babasız büyütmeye karar vermiş. Aleks'in de, Marina'nın da nüfus cüzdanlarında baba adı olarak yazan Büyük İskender'in babası Filipos'un ismi, Marianti'nin çılgın hayatının bir imzası gibi duruyor.

KAYMAKAM DESTEĞİ
Gökçeada Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat'tan, artık uslu durması koşuluyla ev ve iş sözü alan Marianti, olağandışı hiçbir davranışta bulunmadığını söylüyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.