kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Superonline'a yüzbininci abone
Superonline 100 bininci abonesine ulaştı. Genel Müdür Savaş Ünsal, şanslı abone Ufuk Tarhan'a, bir dizüstü bilgisayar ile internet bağlantısı sağlayabilen cep telefonu hediye etti. 1996 yılında kurulan Superonline, internet ve içerik sağlayıcılık alanlarında Türkiye'de yüzde 34 pazar payına sahip.

Komili'den yeni bir zeytinyağı
Komİlİ'nİn sızma zeytinyağını, biberiye ve sarımsakla buluşturan yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuldu. Özellikle makarna, salata ve et yemeklerine yönelik olarak hazırlanan üründe biberiye dalı, doğal sarımsak ve doğal biberiye aroması birarada bulunuyor.

Nivea Beaute ürünleri hediyeli
20 Ekİm-06 Kasım tarihleri arasında Nivea Beaute ürünü alanlar bir de hediye kazanıyor. İki adet Nivea Beaute ürünü alana bir göz kalemi veriliyor. Nivea Beaute, yeni promosyonuyla tüm satış noktalarında tüketicileriyle buluşuyor.

Sabancı, en geç Pazartesi günü taburcu olacak
KARNINDAKİ şişlik şikayetiyle çarşamba günü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alınan işadamı Sakıp Sabancı'nın, Pazar veya Pazartesi günü taburcu edileceği bildirildi. Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, eşinin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, doktorunun kendisini birkaç gün daha hastanede tutacağını söyledi. Şimdilik herhangi bir cerrahi müdahalenin söz konusu olmadığını da ifade eden Sabancı, dün sabah Sakıp Sabancı'nın midesindeki tüpün çıkarıldığını söyledi. Tüpten dolayı Sakıp Sabancı'nın biraz sinirli olduğunu belirten Türkan Sabancı, "Tüpün çıkarılmasıyla çok mutlu oldu ve sevindi" dedi. Çarşamba gününden beri Sabancı'nın serumla beslendiğini söyleyen Türkan Sabancı, "İştahlı Sakıp Ağa'ya ceza. Bugün de (dün) yemek yiyemeyecek" dedi.

ORÜS Bolu işletmesine işçiler talip oldu
ÖZELLEŞTİRME kapsamında yer alan ORÜS Bolu İşletmesi'ne, işçiler talip oldu. Bolu Ahşap Koruma Sanayi A.Ş (BAKSAŞ)-Orfen ortak girişim grubu ile Orüs Bolu İşletmesi'ne talip olan işletme çalışanları, yıllardır alınteri döktükleri fabrikaları kimseye kaptırmak istemediklerini söylediler. BAKSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaç-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Cemil Yıldız, işçiler olarak işletmeye talip olduklarını vurguladı. Yıldız, BAKSAŞ-Orfen ortak girişim grubu olarak işletmeyi almaları durumunda, Bolu'daki Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Esnaf ve Kefalet Kooperatifi gibi kuruluşların kendilerine ortak olacaklarını bildirdi. ORÜS-Bolu İşletmesi için, son teklif verme süresi 25 Ekim 1999'da sona ermişti. BAKSAŞ daha önce de, özelleştirilen ORÜS-Bolu Ahşap Emperenyal Fabrikası'nı almıştı.

Halkbank'tan Atatürk posteri
HALK Bankası, 35 katı ile Ankara'nın en büyük binası sayılan Genel Müdürlük binasını Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dev bir Atatürk posteri astı. 17 metre eninde, 57 metre boyundaki 969 metrekarelik bir alanı kaplayan poster Bobba tarafından özel tarzda dokundu. Ebat olarak Türkiye'nin en büyüğü olan poster uçak boyası ile boyandı. Ressam Cemil Karbaba tarafından hazırlanan Atatürk'ün ayakta durduğu bir fotoğrafın yer aldığı poster, tek parça halinde yapılan dünyadaki ilk resim olarak kabul ediliyor. 5000 civarında Atatürk portresi yapan ressam Cemil Karababa ABD, Küba, Tunus, Fas, Arap Emirlikleri, Azerbeycan, Türkmenistan, Kuzey Afrika ve İngiltere'de 46 yabancı devlet adamının da dev portrelerini yaptı.

EGS Bank vergi tahsil edecek
EGS Bank, Türkiye genelinde vergi tahsilatına başladı. Bankadan yapılan açıklamada 15 ayrı vergi ve fon ile trafit para cezalarının EGS Bank şubelerince yapılmaya başlandığı belirtildi. EGS Bank, gelir vergisi, gelir vergisi stopajı, kurumlar vergisi ve stopajı, fon payı, damga vergisi, KDV, SSDF, BSMV, veraset ve intikal vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi çeşitli vergi yükümlülüklerinin tahsilatını gerçekleştiriyor.

Bank Ekspes 2000'e hazır
BANK Ekspres 1997 yılında başlattığı 2000'e uyum hazırlıklarını tamamladı. Bankadan yapılan açıklamada tüm sistem donanımları ile ana bankacılık paketinin 2000'e uyumlu hale getirildiği ifade edildi. Banka Bilgi İşlem Sistemi ile ilgili olarak gerek iç işlemler, gerekse dış organizasyonlarla sürdürülen entegrasyonunun 2000 yılında da başarıyla yürütülmesini sağlayacak adımlarını atarak hazırlıklarını tamamladı.

Borsa zirve ile lider
Haftayı 6.556 puana kadar yükselerek TL bazında rekor kırarak kapatan borsa, yatırım araçları arasında yüzde 6.42 oranında kazandırarak lider oldu. Bu yükselişi mali sektör hisseleri gerçekleştirdi. İki haftada yaklaşık 15 puan gerileyen bono faizleri ise geçen hafta yerinde saydı.

Ege Leasing halka açılıyor
Ege Leasing halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. SPK'nın haftalık bültenine göre Ege Finansal Kiralama şirketi 500 milyar liralık hisseninin halka arzı için bu hafta Kurul'a başvuruda bulundu. Şirketin nakit olarak artırılan 500 milyar liralık sermayesini temsil edecek hisse senetleri ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz edilecek.

Doğuş'ta hisse değişimi
DOĞUŞ Grubu şirketlerinden Aktif Finans Factoring, yine aynı gruptaki Körfezbank'ın elinde bulunan yüzde 19.999 oranındaki Garanti Finansal Kiralama'ya ait hisse senetlerini 4.2 trilyon lira bedelle satın alıyor. Şirketten İMKB'ye gönderilen açıklamada beheri 200.000 lira nominal değerde Körfezbank'ın sahip olduğu toplam 1.999.997 adet hisse senedinin 4 trilyon 218 milyar lira bedelle rüçhan hakları da dahil olmak üzere alınmasına karar verildiği ifade edildi. Devir işlemlerinin 15 Kasım'a kadar tamamlanacağı belirtildi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.