kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Radikal önlem gerekiyor
Eczacıbaşı Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Salih Reisoğlu, sermaye piyasasında da tıpkı ekonomideki gibi radikal kararlar alınması gerektiğini söyledi.

Piyasalar kurulurken bazı hatalar yapıldığını belirten Reisoğlu, bunların düzeltilmesi yolunda hızlı ve kararlı adımlar atılmasının da şart olduğunu belirtti. Reisoğlu şöyle konuştu:

"Son dönemde aralarında sosyal güvenlik reformu, bankalar kanunu, uluslararası tahkim düzenlemeleri gibi ekonominin düze çıkması, mali sisteme daha iyi işlerlik kazandırılması için bazı radikal kararlar alındı. Bütün bunlar olurken, sermaye piyasası bu trendin gerisinde kalamaz. Gerek aracı kurumlar açısından gerek piyasanın işleyişi açısından gereken önlem aynen ekonomide olduğu gibi radikal bir şekilde alınmalıdır."

Reisoğlu, Eczacıbaşı Menkul Değerler olarak Türkiye'de sermaye piyasasının geliştirilmesi hedefine odaklandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Eczacıbaşı Menkul Değerler'de yeni bir döneme giriyoruz. Müşterilerimize internet üzerinde her türlü teknik temel analiz desteği sunuyoruz. Buradan tüm müşterilerimize ulaşabiliyoruz. İnternet bu anlamda sınırsız imkân sunuyor. Bu alana yatırım yapıyoruz. Eczacıbaşı Menkul Değerler olarak, işlem hacminde ilk ona girmek gibi bir hedefimiz yok. Hedefimiz 10 yıl sonra da bu piyasada var olmak. Müşteriye kaliteli hizmet sunan bir araçı kuruluş olmak istiyoruz."

Kurum sayısı fazla
ReİsoĞlu, aracı kurum sayısının fazla olduğunu ve sermaye piyasasında işlem yapmak için bazı kriterlerin oluşturulması gerektiğini söyledi. Salih Reisoğlu şöyle konuştu: "Aslında bu kriterler borsa kurulma aşamasındayken konulmalıydı. Ancak o dönem bazı hatalar yapıldı. Artık bu hataların düzeltilmesi gerekiyor. Sermaye piyasasının gelişmesi şart. Bugün ABD'de yatırım fonlarına yatırılan para, mevduata yatırılan paradan daha fazla. Yani sermaye piyasası, bankacılık sisteminin önüne geçmiş durumda. Gelinecek en son nokta burası ve bunun için mutlaka hazırlığını yapmalıyız." Reisoğlu sadece aracı kurumlar için değil bankacılık sistemi için de aynı durumun söz konusu olduğunu söyledi. Salih Reisoğlu mali sistemin diğer sektörler gibi her istenildiği tarzda rekabetin gerçekleşemeyeceğini söyledi. Reisoğlu, mali sistemin tamamiyle güvene dayalı olduğu ve dünyada da serbest rekabetin bir noktaya kadar işletildiğini savundu. Reisoğlu, mali sistemin mutlaka etkin denetime ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.