kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yıkanmış ıspanak bir sektör yarattı
Dondurulmuş gıdadan sonra şimdi de yıkanmış gıda sektör olma yolunda. Zamanın değeri artıkça zaman kazandıran ürünlerin pazarı da büyüyor

Satın alınamayacak tek şey olan zamanın bile artık bir fiyatı var. Yıkanmış ayıklanmış ıspanağı, değerinin iki katı para ödeyerek alabilir, 120 gramlık salata paketine 1 milyon 100 bin lirayı düşünmeden ödeyebilirsiniz. Dondurulmuş gıdadan sonra şimdi de "yıkanmış gıda" sektör olma yolunda.

Sole Süper Gıda'nın ortaklarından Necdet Es, Türkiye'de ilk defa ABD'den getirilmiş bir makine ile günde 6 ton ıspanak yıkıyor. Kesilip yıkanan ve mikroklorla hijyenik hale gelen paketlenmiş ıspanağın 600 gramı 450 bin liradan satılıyor ve büyük ilgi görüyor. Firma ıspanakla başladığı işe, bu sezondan itibaren yıkanmış roka, karışık salata ve Akdeniz salatasını da ekledi. Fransa ve ABD'de yıllardır talep gören bu pazara Türkiye'de ilk kez Sole Gıda girdi. Fresh expres markasıyla paketlenen ürünler, şimdilik sadece İstanbul'daki marketlere dağıtılıyor. Çalışan kadının, pratik olarak tercih ettiği dondurulmuş sebzeye alternatif olmak istediklerini söyleyen Es, "Yeni bir makina daha getirterek İstanbul dışında büyük bir tesis kurmaya hazırlanıyoruz. Biz sebzeleri üretim bölgelerinden getiriyor ve çok büyük kâr marjı koymadan paketliyoruz. Bu işi 12 ay yapacağız. Sırada rendelenmiş havuç var" dedi.

Pazar büyüyor
Sanfresh de benzer faaliyetteki bir diğer firma. Farkı, sebzelerin elde yıkanması. Büyük otellere çalışan firma şimdi marketlere de sebze gönderiyor. Şirkette çalışan 25 kişi günde 500 kilo kıvırcık marul yıkıyor. Sanfresh büyük restoranlardan bir gün öncesinden sipariş alıyor. Sebzeler dezenfekte ediliyor ve paketleniyor. Altı ayrı kaptan geçirilen sebzeler son olarak da kurulanıyor.

Bu iki firmadan sonra geçtiğimiz günlerde Mert Gıda da Sindy markasıyla yıkanmış sebzeleri pazara sunmaya başladı. Özellikle çalışan kadınların ilgi gösterdiği bu ürünlerin kısa sürede tutması nedeniyle, gıda sektöründeki diğer firmaların da bu alana girmek üzere hazırlık yaptıkları biliniyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.