kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkler rahat uyusun
İsviçre'de seçimden zaferle çıkan faşist lider Türkler'i rahatlattı

İsviçre'de geçen hafta yapılan genel seçimlerde oy oranını yüzde 15'ten yüzde 21'e çıkartarak şok yaratan İsviçre Halk Partisi (SVP) Genel Başkanı Ueli Maurers, seçim başarısını rakip partilerin politika üretememesine bağladı. Aşırı sağcı lider bir gazetede çıkan "Artık Türkler'e iş yok" şeklindeki sözlerin kendisine ait olmadığını belirterek "Türkler rahat uyusun" dedi.

Türkiye'ye karşı her zaman ilgilerinin olduğunu, Türkiye'deki tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini de belirten Maurer, Türkiye'deki depremzedelere bizzat yardım ettiğini söyledi. Avrupa'da yayınlanan bir gazetede verilen "Türkler'e artık iş yok" sözünün kendilerine ait olmadığını, bunun bir yalan olduğunu söyleyen SVP Genel Başkanı, "Partimde kimsenin yabancılar aleyhinde böyle bir beyanda bulunmaya yetkisi yok. Türkler rahat uyusun" dedi.

Kanunlara uyan hiçbir Türk'ün tedirgin olmasına gerek olmadığına dikkat çeken Maurers, İsviçre'yi dünyaya tanıtan bir çok Türk tanıdığını vurguladı. Bunların başında da İsviçre'de yaşayan ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil, müzisyen Atilla Şereftuğ, milli futbolcu Kubilay Türkyılmaz'ı örnek gösterdi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.