kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Saddam kaçmak üzere...
Irak muhalefetinin iddiası: Saddam evlerini ve arazilerini sattı. Ülkeden kaçmak için uygun zamanı kolluyor

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ve ailesinin ellerinde tuttukları birçok gayrimenkul ve benzeri taşınamaz malları son dönemde satmaya başladığı belirlendi. Saddam ailesinin bu satışlardan elde edilen gelirleri döviz ve taşınabilir mal alarak değerlendirmeleri Saddam'ın kaçacağına dair şüpheleri uyandırdı.

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Irak yönetimine muhalif gruplar, Saddam ve ailesinin ülkeyi yakında terk edecekleri için böyle bir tercih yaptıklarını söylediler. Merkezi, Şam'da bulunan sürgündeki Irak Parlementosu Konseyi tarafından yapılan açıklamada, hükümetin sonunun yaklaştığı iddia edildi. Açıklamada Bağdat ve çevresinde güvenlik güçlerine karşı direnişin giderek arttığı bununda Saddam'ın sonunun geldiğinin işareti olduğu bildirildi.

İDAM KORKUSU
Aynı kaynaklar, Saddam ve ailesinin bir anda böylesi ekonomik tutum içine girmelerini olası bir ayaklanmadan sonra infaz edilme korkusu yaşamalarına bağladı. Sürgündeki Irak Parlementosu Konsey Başkanı Salah el - Şahiy de Irak'taki rejimi devireceklerinden hiç şüpheleri olmadığını açıkladı ve "bunun için hazırız ve belli bir plan çerçevesinde ilerliyoruz yakında rejimi devirmek için gerekli şartlar oluşacak" dedi.

Amerikan yönetimi, Iraklı muhaliflere bağlı bir grubu Saddam'ı devirmek üzere eğitmeye başladığını açıkladı. Amerikalı yetkililer 4 muhalif Iraklı Subayı Florida eyaletinde hava kuvvetlerine ait bir üste eğitim altına alındığını açıkladı. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Kenneth Bacon eğitilen Iraklılar'dan ikisinin Irak ordusu mensubu olduğunu, eğitimin daha çok sınıflarda asker sivil ilişkileri ile liderlik konularını kapsayacağını belirtti.

97 MİLYON DOLAR AYRILDI
Gözlemciler, dört kişiye verilecek eğitimin daha çok Irak muhaliflerini örgütlemeye yönelik olacağını bildirdi. Amerikan Kongresi Saddam'ı devirmek üzere Irak muhalefeti için 97 milyon dolar tahsis etmişti. Bunun 3 milyon dolarının muhalefetin eğitimine ayrılması planlanıyor.

Savaş SÜZAL-WASHINGTON


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.