kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  T¸rkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnternetteki gururumuz!
Türk olup, internette dolaşan herkes "Mahir'in sitesi"ni görme peşinde. 'İşte gerçek Türk, İnternetteki gururumuz' bu sayfayla ilgili en çok kullanılan tanım. Sayfayı orijinal İngilizcesi ile aynen yayınlamakla kalmıyoruz. Olayın kahramanıyla görüştük! Perde arkasını da anlatıyoruz...

Esra ÖZ

Mahir Çağrı, yıl kadar önce, birçok chat tutkunu gibi, çeşitli fotoğraflarının ve kişisel özelliklerinin yer aldığı bir internet sayfası hazırlamış. Bir yıl boyunca Mahir Çağrı'yı pek arayan yokken, 2-3 gündür telefonları kilitlenmiş durumda.

Sebebi ise, bilgisi dışında, onun için yepyeni bir sayfa hazırlanmış olması.

Mahir Çağrı'ya soracak olursanız, birileri özel sayfasındaki resimleri alıp, yeni bir sayfaya taşıyor. Bu resimlerin altına, onun ağzından, "en büyük hobisinin seks olduğunu" ve "dünyanın her yanından insanlarla tanışmak istediğini" yazıyor. Ve tabii ki Çağrı'nın cep telefonu da veriliyor.

Ertesi gün dünyanın dört bir yanından gelen telefonlarla şaşkına dönen Mahir Çağrı, durumunu SABAH İnternet'e anlattı:

Telefonum kilitlendi
"Ben de bir yıl önce herkes gibi kendime normal bir sayfa hazırlatmıştım. Bugüne kadar tek tük arayan oluyordu. İki gün önce, korkunç şekilde telefonlar gelmeye başlayınca, ne oluyor böyle dedim. Benim sayfayı hazırlayan çocuklarla sayfaya girmeye çalıştık, bulamadık. Sonra, beni arayanlardan birine izah ettirerek, adıma yeni bir sayfa açıldığını öğrendim. Benim sayfam da kapatılmış, yok edilmiş."

Gerçek kimliğini açıklamaktan kaçınan Mahir Çağrı, bunu yapanın, kendisini tanıyan birileri olduğunu düşünüyor. Söylediğine göre, bu sayfada kendisiyle ilgili doğru bilgiler de yer alıyormuş.

Yapan beni tanıyor
"Birisi şaka yapmaya çalışmış herhalde ama hiç hoş değil. Bu kesin beni tanıyan birisi. Sık sık chat'e giriyorum, oradan tanıyan biri de olabilir.

Benim kendi sayfamda, hangi üniversiteleri bitirdiğim vardı, onları çıkarmışlar. 'I like sex' yazmışlar, 'misafir edebilirim' demişler. Herkes gibi ben de seksi severim, yeni insanlarla tanışmak isterim. Bu doğru ama, bunların haberim olmadan yazılması rencide edici.

Seksten hoşlanırım
Beni arayanların yüzde 90'ını kadınlar oluşturuyor, çoğu da tebrik ediyor, cesaretinizden dolayı kutlarız' diyor. Özellikle yurt dışından telefon açanların yüzde 100'ü, 'çok güzel bir şey yapmışsınız' diyor.

Seksten hoşlanabilirim ama oraya yazmama gerek yok. Diğer sayfalara girdiğinizde görürsünüz, seksten daha argosunu yazanlar, fantezilerini yazanlar var.

Hepsine yetişemem ki!
Şimdi ben zor durumda kaldım. Amerika'dan, İngiltere'den, Hollanda'dan arayanlar var. Avrupa'dan arayanı da nahoş şekilde reddedemiyoruz, 'tabii gelirseniz misafir ederiz ama olayın aslı böyle' diyoruz, karşı taraf 'ama ben sizi sevdim, görüşmek istiyorum' diyor. Ev adresini, telefonunu veriyor, davet ediyor. Ama benim seks yönünden bir sıkıntım yok ki. Ayrıca benim cinsel gücüm de, ekonomik durumum da hepsini tatmin etmeye müsait değil.

Ancak şunu da ekleyeyim, bu durum, turizm adına, Türkiye adına güzel bir şey tabii."


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.