kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müze, koleksiyon, antika: Tombak
Antika, koleksiyon ve sanat meraklılarının tutkusu haline gelen Tombak dergisi, yüzyılın başındaki İstanbul'un görkemini sunuyor sizlere...

Antika, koleksiyon ve sanat meraklılarının tutkusu haline gelen Tombak dergisinin 28'inci sayısı çıktı. Tombak dergisinin ekim sayısında, ağırlıklı olarak yüzyılın başında İstanbul'daki toplumsal ve sosyal faaliyetler görsel bir zenginlikle anlatılıyor. Dergi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sadika Dikna Erden, "Minareden at beni, in aşağıya tut beni" başlığıyla yazdığı yazıda, doğa felaketleri karşısında toplumsal ve bireysel sorumluluklar hatırlatılıyor.

Polonya'daki Osmanlı Hazineleri ilk kez İstanbul'da sergilendi ve Tombak dergisi bu muhteşem hazinenin görsellerini yayınlıyor. Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, Tombak Editörlerinden Uğur Geylani ile yaptığı röportajda, müze, koleksiyon ve antika meraklılarının ilgisini çekecek açıklamalarda bulundu.

Yeni surlar yıkıldı
Araştırmacı yazar Nezih Uzel, Bizans'tan bu yana ayakta kalan Topkapı Surları'nın son depremde de ayakta kalırken, sonradan yapılan onarımın nasıl yerle bir olduğunu arştırdı ve yazdı. Koleksiyoner Kemal Suman, hat sanatını gümüşle işleyen son usta Erhan Şimşek'in adresini verdiği yazısında, hat ve gümüşün birleşmesindeki gizemi anlattı.

Yüzyılın başında Galatasaray Lİsesi'ndeki izciliğin tarihçesi, Turgay Tuna'nın kalemiyle okurlara ulaşıyor. O günlerin görselleri, bu yazıdan başka hiçbir yerde yok. Yazar Burçak Evren ise otomobil keyfinden önceki dönemlerde Beyoğlu'ndaki sedyecileri araştırdı ve yazdı.

Prof. Dr. Önder Küçükerman, Osmanlı'dan cumhuriyete geçiş yıllarında Avrupa'daki değişimleri, Türkiye'ye taşıyan bir ahşap mobilya ustasını; Hayati Görkey'i tüm yapıtları ve çizgisiyle inceledi. Zafer Toprak ise "Şehr emaneti" başlıklı yazısında, Osmanlı dönemindeki yerel yönetimleri kaleme aldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır