kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İletişimin 'etkin' olanı...
İŞTE İNSAN ve Ekser Danışmanlık ortaklığıyla düzenlenen ücretsiz "Etkin İletişim" konferansı, okurlarımıza iletişimde başarının anahtarlarını verdi

İşte İnsan ve Ekser Danışmanlık ortaklığıyla düzenlenen konferans paketinin ilk adımını oluşturan "Etkin İletişim" konulu seminer, geçen hafta gerçekleştirildi. Sadece İşte İnsan okurlarına açık ve ücretsiz olan seminerde Ekser Danışmanlık'ın tecrübeli eğitimcileri Nükhet Turkan ve Burçin Karamercan, iletişimde başarı ve bunun iş hayatına etkileri üzerine faydalı bilgiler verdi.

Turkan ve Karamercan katılımcılara, iletişimin temeli, insan davranışlarının modelleri, esneme becerileri, algılama, empati gibi kavramlar konusundaki deneyimlerini aktardı. Cumartesi ve Pazar günleri, ikişerli gruplar halinde düzenlenen seminerlere katılım da çok geniş oldu. Şişli Terakki Vakfı'ndaki seminere katılan 150 kişi, iletişimin insan yaşamındaki ve işteki önemi konusunda önemli bilgiler edindi. Katılımcıların seçiminde, iş hayatına yeni atılmış ve genç beyinlerin bulunamasına dikkat edildi.

Video filmleriyle zenginleştirilerek katılımcı bir ortamda, interaktif bir şekilde gerçekleştirilen seminerde üzerinde durulan asıl konu, insanların iletişimde yaptıkları yanlışlardı.

Sempatinin önemi
Seminerde insanların olayları kendi bakış açılarından algıladığını, bu nedenle karşısındakilerin olay hakkındaki görüşlerini dikkate almadını belirten Turkan ve Karamercan, bu nedenle empatinin önem kazandığını belirtti. İnsanların birbirlerini dikkale dinlemesi, göz teması kurması, açık beden dilini kullanması, duyduklarını kendi kelimeleriyle tekrar etmesi, "ben dilini" kullanması ve kontrol etmeyi öğrenmesi gerektiğini belirten eğitimciler, etkili dinlemenin de başarılı bir iletişim için şart olduğunu vurguladı.

İnsanların davranış ve duyguyu birbirine karıştırdığını, bunun da iletişimin en büyük düşmanlarından biri olduğunu belirten Turkan ve Karamercan, çatışma durumunda takınılması gereken tavırlar konusunda da birikimlerini aktardılar.

Seminerin ardından test yoluyla yapılan değerlendirmede, katılımcıların büyük çoğunluğu, "Etkin İletişim" konferansının kendilerinde "etkin izler bıraktığı" yolunda görüş birliğine vardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır