kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"MHP atamada üçüncü ligde"
Yaptığı atamalarla dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, "Asıl atamaya doymayanlar yıllardır iktidarda olup hâlâ atama yapanlar" dedi

MHP'li Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, partisine yöneltilen kadrolaşma eleştirilerini yanıtladı ve MHP tabanının "yeterli kadrolaşma yapılamadığı" yakınmasına sahip çıktı. Bakanlığına bağlı genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliklerine en fazla atama yapanlardan birisi olan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, "MHP atamalarda üçüncü ligde. Asıl atamaya doymayanlar yıllardır iktidarda olup hâlâ atama yapanlar" dedi. Öksüz, en az atamanın 57'nci hükümet döneminde yapıldığını belirterek, bu konuda MHP'ye yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu söyledi. Öksüz, "Yıllar sonra ilk defa iktidara geliyoruz. Hiç mi atama yapmayalım? Yine de bu hükümette en az atama yapan MHP'dir. Üçüncü sıradadır, üçüncü ligdedir. Yıllardır atama yapanlara bakın. Onlar hâlâ doymadılar. MHP'nin yaptığı atamalar hâlâ az. Biz adam gibi adam atıyoruz. Uyduruk bir tek atama yapmadık" dedi.

BALDIZ KRİZİ
Öksüz, görevden aldığı Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün baldızıyla ilgili olarak da, "Muhterem baldız hanımefendinin maaşına zam yaptım, ancak o verilen görevi beğenmedi" dedi. Öksüz şunları söyledi: "Muhterem baldız hanımefendi Ulaştırma Bakanlığı'nda çalışmış. Hükümetin kurulmasından önce de 'emekli olacağım' diye dilekçe vermiş. Hükümet kurulunca da dilekçesini geri almış. Adalet Bakanı'nın özel kalem müdürü olmuş. Ben de buna izin vermişim. Ancak, Adalet Bakanlığı'na giderken Ulaştırma Bakanlığı'ndaki yardımcısını da yanında götürmüş. O dairede ihtisas sahibi kimse kalmamış. Yeni atama yapamıyorum, çünkü kadroyu hâlâ Fahriye Hanım işgal ediyor. Atama isteyenlerin önünü tıkıyoruz. Kendisine mesaj gönderdim, kadroyu boşaltmasını istedim. Yanıt gelmedi. Ben de daire başkanlığı görevinden aldım ve daha çok maaşı alacağı Telekom uzmanı olarak atadım. Yani maaşına zam yaptım. Ancak, o verilen görevi beğenmedi."

Kavaklıoğlu'nu görevden almasının ardından Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'le bu konuyu görüştüklerini kaydeden Öksüz, "Kendisine durumu anlattım. Ancak, bu görevden almanın ardından Adalet Bakanlığı bünyesinde adeta intikam niteliğinde görevden almalar oldu" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır