kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rahşan Hanım sağ kolu İçli'yi komisyona soktu
DSP'de Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'e yakınlığı ile bilinen Ankara Mliletvekili Tayfun İçli, affın ele alınacağı Anayasa Komisyonu'nun üyesi oldu.

İçli daha önce de partilerarası af komisyonu görüşmelerine katılmış ve af yasasının Rahşan Ecevit'in ilk önerdiği biçime sokulması için çaba harcamasına rağmen başarılı olamamıştı. Anayasa Komisyonu üyesi DSP Milletvekili Necdet Saruhan sağlık gerekçeleri ile komisyon üyeliğinden istifa edince yerine Tayfun İçli üye olarak girdi. Af konusu alt komisyonun ardından önce Anayasa daha sonra Adalet komisyonlarında ele alınacak ve Genel Kurula gelecek.

DSP'Lİ BUDAK RET VERECEK
Haluk Kırcı'nın af kapsamında bırakılması sonucu koalisyon ortakları DSP ile MHP arasında başlayan af tartışması da iyice alevlendi. DSP'li Rıdvan Budak affa ret oyu vereceğini bildirdi. DSP'de Uluç Gürkan, Emin Karaa, Ali Arabacı gibi isimler de af yasasından rahatsızlık duyuyorlar. MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse'nin "Bu konuyu biz gündeme getirmedik artık arkasında da değiliz" demesinin ardından dün de Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez "Affı isteyen biz değildik, zorluk çıkaran da biz değiliz. Hiçbir partiye diyet borcumuz yok. İlkeler doğrultusunda ya hep ya da hiç diye hareket ediyoruz" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır