kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tayyip'e başkanlık yolu
Şartlı salıverilenlerin memnu haklarına kavuşmaları için öngörülen süre 3 yıldan bir yıla indirilecek. Böylece Tayyip Erdoğan'a bağımsız belediye başkan adaylık yolu açılacak

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından veto edilen yasayı Anayasa'ya uygunluk açısından inceleyip, yeniden şekillendirmek üzere oluşturulan alt komisyon, "kaş yaparken, göz çıkarttı." Anayasa alt komisyonu, Haluk Kırcı'yı af kapsamında bırakırken, şartla salıverilenlerin memnu haklarına kavuşmaları için öngörülen 3 yıllık süreyi de bir yıla indirdi. Böylelikle Tayyip Erdoğan'a da "dolaylı af" getirdi. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. maddesinin 2. fıkrasından 10 ay hapis cezasına mahkum edilen ve 4 ay hapis yattıktan sonra şartla salıverilen Erdoğan'ın 3 yıllık kısıtlılık süresi, yasanın "memnu hakların iadesine" ilişkin hükümlerinde yapılan düzenleme ile 1 yıla indi.

BAĞIMSIZ ADAY OLABİLİR
TBMM Anayasa Alt Komisyonu'nda yapılan bu düzenlemenin Anayasa ve Adalet Komisyonları'nca da aynen belirlenmesi durumunda, Erdoğan bir yıl sonra memnu haklarının iadesini isteme hakkına kavuşacak. Erdoğan, Siyasi Partiler Yasası'nın hükümleri nedeniyle bir siyasi partiye üye olamayacak ancak kendisine" Bağımsız belediye başkan adaylığı" yolu açılacak.

GÜVEN: ERDOĞAN'I KAPSAR
DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, işlediği suç af kapsamında olmamasına karşın, tasarının "salıverme işleri ve sonuçlarını" düzenleyen 11. maddesinde yapılan düzenlemenin Erdoğan'ı da kapsayacağını söyledi. Güven, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Erdoğan'ın şartla salıverme tarihi, ne kadarını yatmış olursa olsun, hakkında verilen 10 aylık cezanın bitimi tarihinde başlayacak. Erdoğan bu tarihin üzerinden bir yıl geçtikten sonra memnu haklarının iadesini isteyebilecek."

TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı ve hukukçu DYP Amasya Milletvekili Ahmet İyimaya da, düzenlemenin Erdoğan'ı da kapsayacağını söyledi. İyimaya, Erdoğan'ın herhangi bir siyasi partiye üye olmasının mümkün olamayacağını, ancak bağımsız belediye başkanı adayı olabileceğini bildirdi.

Alt komisyon, Cumhurbaşkanı'nın yasayı bir kez daha TBMM'ye geri gönderme gerekçeleri arasında sıralanan "Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırılık" eleştirisini de reddetti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır