kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yasemin'e nazar değdi
67 metrelik 'dünya bayanlar dalış rekorunu' kırmak için hazırlanan Yasemin Dalkılıç, dünkü dalış denemesinde bacağına kramp girince hastaneye kaldırıldı

Bodrum Yalıçiftlik Koyu'nda yarın dünya bayanlar serbest dalış rekortmeni Tanya Streeter'in 67 metrelik rekorunu kırmaya hazırlayanan Yasemin Dalkılıç, dün yaptığı son deneme dalışında büyük bir şanssızlık yaşadı. Yasemin, 68 metreye kadar dalmayı başardı. Ancak, su yüzeyine çıkarken bacağına, kramp girdi. Yüzeye bir metre kala baygınlık geçiren Yasemin hastaneye kaldırıldı. Yasemin'in sağlık durumunun iyi olduğu, ancak her ihtimale karşın rekor denemesinin ertelendiği öğrenildi.

Yasemin son iki yıldır, Dünya Sualtı Federasyonu'nun Türkiye Temsilcisi olan ODTÜ Serbest Dalış Kulübü'nde, 5 arkadaşıyla birlikte uluslararası yarışmalara katılıyor. 2 aydır Bodrum'da dünya rekortmenliğini elde edebilmek için çalışan Yasemin, nefesini daha uzun süre tutabilmek için Kübalı hocası Rudi Castineyra ile yoga çalışması yaptı. Yasemin, 6 kilo ağırlığındaki akciğerleriyle nefesini 5 dakika 15 saniye tutabiliyor.

SERBEST DALIŞ NEDİR?
Dünyada 1940'lı yıllarda başlayan serbest dalış sporunun iki ayrı branşı var. Birincisi, sabit ağırlıkla serbest dalış. Bu branşta, dalıcı, tamamen palet gücüyle dalış ve çıkışını gerçekleştirir. Dalırken kullandığı ağırlığı çıkışta da kullanmak mecburiyetindedir. Bayanlarda Tanya Streeter 67 metre, erkeklerde ise Alejandro Ravelo 76 metrelik dalışıyla dünya rekorunu elinde tutuyor. Değişken ağırlıkla serbest dalış denilen diğer alanda ise, sporcu palet gücü kullanmadan, vücut kütlesinin en fazla üçte biri ağırlıkla dalışı yapar. Çıkışta ise, ağırlığını bırakarak su yüzeyine doğru hareket eder.

Manken, dalgıç başarılı bir öğrenci
Yasemin Dalkılıç, on parmağında on marifet taşıyan bir genç kız. Dalgıç bir annenin kızı olarak denizden uzak bir kentte, Ankara'da doğmuş; 13 yaşında dalgıç olmaya karar vermiş. Yükseliş Koleji'ni 1996'da bitiren Dalkılıç, ÖYS'deki tek tercihi olan ODTÜ Matematik Bölümü'nü kazanmış. Yasemin ayrıca, sponsorluğunu yapan Quantum firmasının reklamlarında da mankenlik yapıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır