kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Her eve bir pitbull

PİTBULL adlı sert huylu dövüş köpeklerini beslemenin bazı jet sosyete mensupları arasında moda haline geldiği söylentilerine yeri geldikçe değindik. Bu haşin hayvanların sokak kedilerine saldırtılarak "yırtıcılık talimi" yaptırıldığı yolundaki korkunç iddiaları da gündeme getirdik. Etiler'de, Levent'de bazı boş arsalarda rastlanan kafası kopmuş kedi cesetlerinin iddiaları doğrular nitelikte olduğunu vurguladık. Şarkıcı Özlem Tekin'e ait pitbull'un geçen Eylül, küçük bir fino köpeğine sokakta saldırarak parçalaması ve ağır yaralaması olayını da, "sosyetenin pitbull düşkünlüğü"ne örnek gösterdik.

BU olay adliyelik oldu. Küçük köpeğin sahibi Nuran Birışık, pitbull'un sahibi Özlem Tekin hakkında Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK konuyu duruşma aşamasına taşımaya gerek görmedi; Nuran Birışık'ın başvurusunu "ön ödemeli suç" kapsamına soktu ve Türk Ceza Kanunu'nun 119. maddesi uyarınca Özlem Tekin'i para cezasına çarptırdı. Tekin'in ödeyeceği "ceza"nın miktarı ise "60 milyon lira" olarak belirlendi.

GEÇENLERDE ismini vermeyen bir şahıs beni telefonla arayıp dedi ki:

"BENİM de pitbull'um var. Onun sayesinde kendimi güvende hissediyorum. Evim villa tipi. Parayla badigard tutsam, pitbull'um kadar cesur ve sadık olamaz; evi onun kadar iyi koruyamaz. İstediğiniz kadar yazıp çizin, pitbull besleyenlerin sayısı çığ gibi artacak. Bu işle boşuna uğraşmayın."

GALİBA adam doğru söyledi. Yasalarımız da böyle olunca "pitbull ve benzeri yırtıcı dövüş köpekleri"nin evlerde beslenmesinin, mahalle aralarında, çocuk parklarının içinde gezdirilmesinin sakıncalarına işaret etmenin pek bir kıymet-i harbiyesi kalmıyor. Pitbull sahipleri bıyık altından gülüp dalgalarını geçerek bildiklerini okuyacaklar. Canavarları bir vahşet olayı mı sergiledi? Ne gam! 60 milyonu bastırıp işin içinden sıyrılacaklar.

GALİBA yakında, kendimizi pitbull'lardan korumak için birer pitbull da biz almak zorunda kalacağız.

YENİ slogan: Her eve bir pitbull!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır