kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Bilimsel değil"
Şehir planlamacısı, ANAP MKYK üyesi Ali Talip Özdemir: Tasarı bilgisayar çağı ve uzay teknolojisini yeterince kavrayamıyor...

SON seçimlerde ANAP'tan Büyükşehir adayı olan uzman belediyeci, eski bakan Özdemir, tasarıyı "çağın gereklerine göre fazla basit bulduğunu" vurguladı. Özdemir, "Milenyumun eşiğinde hazırlanan tasarıda teknolojinin son olanakları gözönüne alınmalıydı" dedi.

KAÇAK yapılaşmanın bilgisayar teknolojisi ve uydu aracılığıyla takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, batılı ülkelerde tüm belediye hizmetlerinin "siber-ortamlar"da gerçekleştirildiğini hatırlattı; "Biz de bu koşullara ve teknolojiye ayak uydurmak zorundayız" dedi.

TASARIDAKİ "Gecekonduya hizmet götüren belediyeye ceza" maddesini Özdemir, şöyle eleştirdi: "Gecekondu yerine, 'imar planına aykırı davranan belediyeler' denmeliydi. Gecekondu denince gecekondulaşmayı kabul etmiş oluyorsunuz."

ÖZDEMİR, yerel yönetimlerin yetkilerinin yetersizliğiyle ilgili görüş ve yakınmalara katıldığını belirtti, şöyle konuştu: "Hantallığın giderilmesi isteniyorsa belediyeler, hizmeti kendi kaynak ve gelirleriyle görebilecekleri geniş yetkilerle donatılmalı."

21. yüzyılda insanlık uzay teknolojisiyle kucaklaşacak. Milenyuma bu oluşumun dışında giremeyiz. Halkla birebir iletişim halindeki belediyeler, kendilerini derhal bilgisayar ve uydu teknolojisine uyarlamalı. Aksi halde, merkezi yönetimin para musluklarını ardına kadar açması bile, çağın gerisine düşmelerini engelleyemez.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır