kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Satanistlere idam istemi
ORTAKÖY'DE Şehriban Coşkunfırat'ı öldüren Ömer Çelik, Engin Aslan ve Zinnur Gülşah Dinçer'in, "planlayarak adam öldürmek" suçundan idamları istendi. Çelik, Aslan ve Dinçer hakkında "görevsizlik" kararı verip dosyayı DGM'ye yollayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, DGM'nin de "görevsizlik" kararı vermesi üzerine dosyayı yeniden inceledi. Savcı Selmani Faris Akyol, sanıklar hakkında, "taammüden adam öldürmek" suçundan idam istemiyle dava açtı. Çelik ve Aslan için Coşkunfırat'a öldükten sonra tecavüz ettikleri gerekçesiyle "naaşa hakaretten" 1 yıl hapis istenen iddianamede, tüm sanıkların öldürdükleri genç kızın çantasını aldıkları için "hırsızlık" suçundan 5 yıl hapsi de talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Türkan HİÇYILMAZ

Polis Akit'e baskın yaptı
AHMET Taner Kışlalı'yı terör örgütlerine hedef gösterdiği öne sürülen Akit Gazetesi'nde dün İstanbul DGM'nin talimatıyla arama yapıldı. Talimat üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün gazetenin Mahmutbey'deki merkezine giderek arama yaptı. Çok sayıda dokümana el koyan polis, Yazı İşleri Müdürü İhsan Karahasanoğlu ile Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Karahasanoğlu'nu gözaltına aldı. Mustafa ve Ali İhsan Karahasanoğlu, ifadeleri alındıktan sonra bırakıldı. FP lideri Recai Kutan, aramaya, "Türk basınının özgürlük meselesi" olarak baktıklarını belirterek, "Çağdaş normlarda bir demokratik seviyeyi arzu eden Türkiye için doğru bir davranış olarak mütalaa etmiyorum" dedi.

2 grip düşmanı
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nce onaylanan bir ilaçla gribin şiddet ve süresini azaltılıyor. A ve B tipi gripler üzerinde etkili olan "Tamiflu" adlı ilaç, Hoffman-La Roche tarafından piyasaya sürülecek. Geçenlerde onaylanan bir başka ilaç olan "Relenza" ile birlikte bu yıl doktorların elinde griple mücadele için iki yeni ilacın bulunacağını belirtiyor. "New England Journal of Medicine" dergisinde yayınlanan araştırmada, aşı olmamış kişilerin önceden "Tamiflu" alması durumunda gribe yakalanma şansını da azalttığı ileri sürülüyor. Ancak doktorlar, her iki ilacın da bir "önleyici" ilaç olmadığını ve grip aşısının yerini de alamıyacağını özellikle belirtiyor.

Kansere 'no'
TAXOL adlı ilacın özellikle göğüs kanserinin başlangıç aşamasında verilmesi durumunda büyük etkisi bulunduğu ve ilacın kanserin tekrarlama şansını da ortadan kaldırdığı belirtiliyor.

Doktorlar, "Taxol"u daha önce akciger ve rahim kanseri gibi ilerlemiş aşamadaki kanserlerin tedavisinde kullanıyordu. 3 bin hasta üzerinde yapılan araştırmada, "Taxol"un göğüs kanserinden ölüm vakalarını yüzde 26 azalttığı belirlenmiş...

'Tık' tehlikesi
Spor yaparken kalp atışları hızlanır. Spor bittiğinde ise kalp atışları eski düzenine döner. Peki ama hangi hızda döner? Kalp atışlarının bu açıdan izlenmesi, kalbin gerçekte ne düzeyde sağlıklı oldağunu ortaya koyuyor. Uzmanlara göre, sporu durdurduktan sonra kalbi hızla yavaşlamayan kişilerin kalp krizi geçirme riskinin, öteki kişilere oranla altı kat (rakamla 6) daha fazla olduğunu ortaya koydu. Doktorlar, insanların böylesine bir sinyal almalarının ardından (yani geç normale dönen bir kalbiniz varsa) hemen kalp kontrolünden geçmelerini öneriyor.

Shakespeare Diyarbakır'da sahneleniyor
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yöre halkı artık tiyatrolarda William Shakespeare'in eserlerini izliyor. Halkın tiyatroya büyük bir ilgi gösterdiği, her oyunun kapalı gişe oynadığı Diyarbakır'da Devlet Tiyatrosu 1999-2000 tiyatro sezonunu William Shakespeare'in "Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası" isimli oyunu ile açtı. Shakespeare'in 1595 yılında yazdığı "Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası" saray ile orman, yasa ile aşk, töre ile doğal içgüdü çatışmalarını bir masal havası yorumuyla anlatıyor. Kentte geçen yıl sahnelenen oyunları 53 bin 247 kişinin izledi. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Nesrin Uğur, bu sezon hedeflerinin izleyici sayısını 75 bine çıkarmak olduğunu açıkladı. Mürsel ACAY

Concorde'un gidişi de gelişi gibi oldu
SÜPERSONİK Concorde uçağı üç gün önce Türkiye'ye gelen Amerikalı, İngiliz ve Fransız 97 zengin yolcu, İstanbul'dan mutlu ayrıldı. Seçkin yolcular için Atatürk Havalimanı'nda terminal çıkışından uçağa kadar kırmızı halı serildi. Güzel hosteslerin yardımcı olduğu yolculara çikolata ikramında bulunuldu. turistlerin ise oldukça mutlu olduğu ve çok sayıda valiz olduğu da görüldü. Meraklılarının ilgiyle izlediği Concorde'a ilgi yoğundu. Havaalanı personeli uçak önünde hatıra fotoğrafları çektirirken; uçağın kalkışı da oldukça ilgi çekti.

Gökhan ARTAN

Kumarhane sahibi gözaltında
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ne bağlı ekipler, Bahçelievler'de yaptıkları operasyonda yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin'in eski adamlarından ve kumarhane sahibi "Eyüplü Orhan" lakaplı Orhan Aslanoğlu ile 6 adamını gözaltına aldı. 5 kişinin yaralanması, üç işyerinin kurşunlanması ve adam kaçırma eylemlerini gerçekleştirdiği iddia edilen 7 kişi dün İstanbul DGM'ye sevk edildi. Öte yandan polisin düzenlediği diğer operasyonda yakalanan Ercan Özkan gazino sahibi Tekin Solaklar'ı öldürdüğünü itiraf etti. Adamları ile birlikte yakalanan Özkan "Tekin paramı vermemekte ısrar edince onu otomobilinin içinde kafasına 8 kurşun sıkarak öldürdüm" dedi.

Serdar CANİPEK

Artçı sarsıntılar sürüyor
17 Ağustos'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre, dün saat 09.31'de merkez üssü Kocaeli Karamürsel'de 2.8, saat 15.36'da Yalova Çınarcık'ta 2.8 ve saat 16.15'te Adapazarı Sapanca'da 2.7 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar kaydedildi.

Sarhoş düğünü kana buladı
Manİsa'nIn Alaşehir ilçesisine bağlı Horzumbel köyündeki düzenlenen düğünde aşırı derecede alkol aldığı bildirilen İsmail Göbekçi (30) av tüfeğiyle rastgele ateş etti. Zurna çalarak davetlileri eğlendiren Fevzi Baykal (47), tüfekten çıkan saçmaların başına ve karnına isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, davetlilerden Hasan Çakır, ağır yaralandı. Çakır'ın Alaşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, kaçan İsmail Göbekçi'nin yakalanması için jandarmanın arama yaptığı bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır