kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte Fehriye ile takas edilecek Therese
Therese, Belçika İnterpolü tarafından aranırken tatil yaptığı Kuşadası'nda polisin rutin kimlik kontrolü sırasında yakalanmış

Adalet Bakanlığı, Belçika'da yakalanan Sabancı suikastının faillerinden Fehriye Erdal'a karşılık, İnterpol tarafından aranırken Türkiye'de yakalanan Therese Jeanne Alfrdeda De Priyck'i takasa hazırlanıyor.

Fransız vatandaşı olan Therese 36 yaşında ve dul. Mali Müşavirlik yaptığı Belçika'nın Kampenhout şehrinde "Evraklarda sahtekârlık ve dolandırıcılık" yaptığı iddiası ile İnterpol tarafından aranıyordu.

KİMLİĞİ YOKTU
4 Ekim 1999'da tatil yaptığı Kuşadası'nda polisin rutin kimlik kontrolü sırasında üzerinde pasaport ya da kimlik olmadığı için gözaltına alınmıştı. Daha sonra yapılan araştırmada De Priyck'in İnterpol tarafından arandığı ortaya çıkmıştı. Aydın Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan De Priyck, "Sahtecilik yapmadım. İddiaları kabul etmiyorum" demişti.

ZORUNLU İKAMET
Yasalar gereği 40 günlük gözetim süresini Kuşadası'nda zorunlu ikametgah olarak çekmek istediğini söyleyen De Priyck'in talebi hakim tarafından reddedilmişti. Hakim, İnterpol'den gerekli yazışmaların ya pılmasına ve De Priyck'in Fransız vatandaşı olmasını dikkate alarak, bu ülkeye iadesine karar vermişti. 25 gündür Aydın E Tipi Cezaevi'nde tutulan De Priyck'in son gelişmelerle ilgili yorum yapmadığı fakat Belçika'ya değil, Fransa'ya iade edilmek istediğini söylediği öğrenildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır