kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Mercedes-Benz AGİT sponsoru
18-19 Kasım 1999 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirve toplantısının resmi araç sponsorluğunu Mercedes-Benz Türk üstlendi. 55 ülkenin katılacağı toplantı için Mercedes-Benz Türk, 140 binek otomobili, 75 minibüsü ve 10 otobüsü katılımcıların hizmetine sunuyor.

Emlakbank konutlarına büyük ilgi
Emlak Bankası, yeni konut satış döneminde 12 günde 206 konut ve işyeri satışı gerçekleşti. Gebze-Mutlukent ve Çerkezköy projelerindeki konutların tamamı satıldı. Satışlarda aylık yüzde sıfır ve yüzde 5,35 oranlarında değişen faizler ile 6 aydan başlayıp 10 yıla kadar vadeli konut kredisi kullanıldı.

Grunding-Mercansoy'da toplantı
Grunding Türkiye distribütörü Mercansoy'un düzenlediği servis eğitim toplantısı yapıldı. 200 servis yetkilisinin katıldığı toplantıda yeni ürünler tanıtıldı, ürünlerle ilgili eğitim verildi ve servis bayi ilişkileri tartışıldı.

MNG Bank'ın notu yükseldi
UluslararasI kredi değerlendirme kuruluşu Thomson Financial Bankwatch MNG Bank'ın kredi notunu yükseltti. Bankadan yapılar açıklamada notun IC-C/D'den, I/C-C'ye yükseltildiği belirtildi. Derecelendirme kuruluşu tarafından hazırlanan raporda MNG Bank'ın sermaye yeterlilik rasyosunun gelişmekte olan ülkelerde bulunan benzer ölçekli bankalar arasındaki en iyi rasyo olduğu belirtilerek bankanın sağlıklı bir kara ulaştığı ifade edildi.

Osmanlı Bankası Lüksemburg'da
OSMANLI Bankası'nın Lüksemburg Şubesi hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Genel Müdür Aclan Acar, bankanın faaliyetinin yurtdışına da taşınmasına karar verdiklerinde en uygun yerin dünyanın en büyük 7 finans merkezinden biri olan Lüksemburg olduğuna kadar verdiklerini ifade etti. Açış töreninde Lüksemburg Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Kültür Bakanı da bulundu.

Halk Sigorta'dan deprem belgeseli
Halk Sigorta yurtdışı reasürans firmalarını bilgilendirmek amacıyla bir belgesel hazırlıyor. Şirketten yapılan açıklamada deprem bölgesinin helikopterle gezerek görüntülendiğini, bu belgeselin yurtdışı reasürör firmalara gönderileceği belirtildi.

GSD Holding 8000'den satışta
Sermaye Piyasası Kurulu GSD Holding'in halka arz edilecek 250 milyar sermayeyi temsil eden hisse senedini kayda aldı. Bu artırımla şirketin sermayesi 2.7 trilyondan 4.3 trilyona artırılacak. Mevcut ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak hisseler 8.000 liradan halka arz edilecek. Artırımın 1 trilyon 350 milyarlık kısmı iç kaynaklardan karşılanacak. Halka arza Demir Yatırım liderlik yapacak. Tekstil Menkul, Kent Yatırım, Sümer Yatırım, Işıklar Menkul, Deniz Yatırım, Meksa Yatırım, UB Yatırım ve Nurol Menkul konsorsiyuma katılacak.

Ericsson Telekom'a radyo link sağlayacak
Ericsson Türk Telekom'un önümüzdeki yıllarda sayısal radyo link ihtiyacını karşılamak üzere geçtiğimiz Temmuz'da açtığı Orta ve Düşük Kapasiteli Radyo Link ihalesinin yüzde 70'ini sağlamaya hak kazandı. Ericsson önümüzdeki günlerde Türk Telekom ile yaklaşık 10 milyon dolar tutarında sözleşme imzalayacak. Sistem, özelikle zorlu arazi koşullarının olduğu ve kablo döşenmesinin maliyetleri artırdığı yerlerde tercih ediliyor. Bu tür bölgelerde transmisyon ihtiyacını karşılamak için Türk Telekom operatörlerini daha pratik ve ekonomik çözüm olan Radyo Link sistemlerine yönlendiriyor.

Gecikmenin bedeli 10 milyar dolar
ANKARA- Rekabet Kurulu eski Başkanı ve ANAP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, önceki gün Meclis'te kabul edilen Gümrük Kanunu'nun 1996 yılında Türkiye Gümrük Birliği'ne girer girmez çıkartılması gerektiğini ve bu nedenle 10 milyar dolar kaybın söz konusu olduğunu belirtti. Ayaydın, "1996 başından bu tarafa geçen 3 yıllık süre içinde birlikçe taahhüt edilen mali yardımlar alınamamış ve bu suretle 4 milyar dolarlık bir kayıp meydana gelmiştir. Buna ilave olarak üçüncü ülkelerden Türkiye'ye gelen mallardan dolayı 6 milyar dolarlık kayıp sözkonusudur" dedi. Ayaydın, kanunun kabulüyle yabancı sermaye gelişinin hızlanacağını da ifade etti.

Nuri KAYIŞ

3.5 milyon Türk dışarda ekmek arıyor
Yurtdışına iş aramaya giden Türk vatandaşlarının sayısı 3.5 milyona yaklaştı. Çalışma Bakanlığı'na bağlı Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, yurtdışında 3 milyon 457 bin 489 Türk vatandaşı yaşıyor ve bunların 991 bin 832'si bulundukları ülkelerin ekonomilerinde belli bir görevi yerine getiriyor. En çok Türk 2 milyon 107 bin ile Almanya'da bulunuyor. Bu ülkede 559 bin 834 Türk çalışıyor. En çok Türk'ün bulunduğu ikinci ülke Fransa (287 bin 343), üçüncü ise Hollanda (279 bin 786). Daha sonra sırasıyla Avusturya (138.860), Suudi Arabistan (120.000), ABD (85.505) ve İsviçre (79.478) geliyor.

Kredi kartına fiş vermeyen yandı
Maliye Bakanlığı kredi kartıyla yapılan alışverişlerdeki vergi kaçağını önlemek için bankalarla birlikte yürütülecek çapraz kontrol sistemini uygulamaya koyuyor. Kredi kartlı alışverişlerde fatura-fiş verilmediği yolundaki şikayetler üzerine sahil kesimlerinde daha önce bir denetim başlatan ve bu denetimlerde çok büyük bir KDV kaçağı ortaya çıkaran Maliye Bakanlığı, sorunu kökten halledecek bir uygulama için düğmeye bastı. Bu çerçevede Gelirler Genel Müdürü Akif Hamzaçebi imzasıyla bankalara bir genelge gönderildi. Genelgede vergi denetimlerinde yararlanılmak üzere POS ve imprinter cihazı verilen üye işyerlerinin, bu cihazları kullanarak yaptıkları satışlarla ilgili bilgileri bakanlığa göndermesi istendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır