kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4 kentin kaybı 1 katrilyon lira
Tunca Toskay, depremden etkilenen 4 ildeki üretim kaybının 1 katrilyon lira olduğunu belirtti

Devlet Bakanı Tunca Toskay, Marmara bölgesinde meydana gelen deprem sonrasında, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bolu'daki toplam üretim kaybının 1 katrilyon 2 trilyon lira olarak tahmin edildiğini açıkladı. Toskay, DİE'de düzenlediği basın toplantısında, bu kurumun gerçekleştirdiği 'Deprem Bölgesi Hanehalkı Araştırması ve İmalat Sanayii'ne Depremin Etkisi Anketi' sonuçları hakkında bilgi verdi.

Toskay, 1.186 işyerinde gerçekleştirilen imalat sanayi araştırmasında, 198 işyerinin ağır hasarlı ve yıkılacak şekilde olduğunun görüldüğünü, işletmeler için fiziksel hasarın 295.9 trilyon lira, üretim kaybının da 355.4 trilyon lira olarak belirlendiğini bildirdi. Depremde en büyük fiziki hasar 102.9 trilyon lira ile makina ve techizatta oldu. 10'dan az işçi çalıştıran işyerlerindeki hasar 6.5 trilyon lira olarak belirlendi ve toplam zarar da 657.9 trilyon lira olarak ifade edildi. 4-11 Ekim tarihleri arasında yapılan ankete göre, 1.186 işyerinden 1.025'i depremden etkilendi.

Depremin 3.491 çalışanı doğrudan etkilediğini kaydeden Toskay, deprem nedeniyle 18 firmanın depo ve tanklarından çevreye sızıntı olduğunu, firmaların bankalara toplam borcunun ise 247.5 trilyon lira olarak belirlendiğini ifade etti. Sözkonusu işletmelerde deprem öncesi yüzde 87 olan kapasite kullanımı, deprem sonrası yüzde 51'e gerilerken, 364 işletme 16 gün içinde normal kapasitesine ulaştığını, 525 firnmanın da 18 haftada normal kapasiteye ulaşacağı bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır