kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsanın aracıları 'kıyamete' hazır
Borsa aracı kurumlarının yaklaşık yüzde 93'lük bölümü 2000 yılı sorununu çözdüğünü açıklandı.

82 aracı kurumun, haftalık borsa bültenlerinde yer alan açıklamalarına göre, yüzde 84.2'lik kısma denk gelen 69 aracı kurumun 2000 yılı sorunu bulunmuyor. Açıklama gönderen şirketlerin 7'si bu ay içinde çalışmalarını tamamlayacaklarını açıklarken, 1 şirket Kasım'da, 2 şirket Aralık'ta hazır olacağını ifade etti. 3 aracı kurum ise bir süre vermedi.

Öte yandan, şu ana kadar hazır olduğunu açıklayan aracı kurumlar ile bu ay sonu itibariyle sorunu çözeceğini açıklayan kurumların toplamı 76'yı bulurken, toplam içindeki payları da yüzde 92.7 olarak hesaplandı. Bu arada, 2000 yılı sorunu bulunmadığını açıklayan aracı kurumların bazıları, sorunun çözülmesine karşılık periyodik testlere devam edildiğini ve beklenmedik durum planlarını hazırladıklarını da açıkladı.

HAZIR OLANLAR
Bu arada, borsa bültenlerine gönderdikleri açıklamalar ile 2000 yılı problemi bulunmadığını açıklayan aracı kurumların adları şöyle: ABN Amro Yatırım, Ayborsa, Bahar, Baran, Camiş, Censa, Güney, Hak, Kalkınma, Reel, Prestij, Sayılgan, Stok, Tektaş, Murad Kuran, Ada, Akdeniz, Aktif, Ak Yatırım, Alfa, Bayındır, Bender, Boyut, Değer, Demir Yatırım, Delta, Dünya, Eczacıbaşı, Ekol, Evis, Form, Gedik, Genborsa, General Finans, Global, Hedef, İktisat Yatırım, İnfo, İstanbul Yatırım, İş Yatırım, Kent Yatırım, Koç, Med, Meridyen, OB, Oyak, Pay, Riva, Sınai Yatırım, Tacirler, Taib Yatırım, Tariş Yatırım, Tekstil, Tezal, Ticaret Yatırım, Toprak, Ulus, Universal, Yaşar Yatırım, Yatırım Finansman, EGS Yatırım Menkul Değerler, Egemen, Alternatif, Arı, Ak Yatırım, MNG Yatırım, Piramit Menkul Kıymetler ve Finans Yatırım.

HAZIRLIĞI SÜRENLER
Ege Yatırım, Garanti Yatırım, Sümer Yatırım, Ulusal Yatırım, Yapı Kredi Yatırım ve Meksa Menkul Değerler ile Tekfen Menkul Kıymetler, Ekim ayı içinde 2000 yılı sorunu çözeceğini bildirdi. Bu arada, Nurol Menkul Kıymetler Kasım ayında, Bumerang ve Can Menkul Değerler de Aralık ayında hazır olacaklarını açıklarken, Işıklar ve Yurt Menkul Değerler ile TEB Yatırım çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır