kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Symbol'e Nilüfer'li gece
Renault'nun Megane Wagon projesinden sonra Clio Symbol de dünyada ilk önce Türkiye'de, Oyak Renault'nun fabrikalarında üretilmeye başlandı.

Yerli Clio Symbol için Lütfi Kırdar Sergi ve Kongere Sarayı'nda düzenlenen gece ise katılımcıların nefesini kesecek nitelikteydi. Klasik müzik ve ışık eşliğindeki su gösterisi ilgiyle izlenirken, ünlü sanatçı Nilüfer de, Büyük Orkestra eşliğinde birbirinden güzel şarkılarıyla izleyicileri kendilerinden geçirdi.

ÖNEMLİ KONUKLAR
Geceye evsahipliği yapan Renault Mais Genel Müdürü Onur Baytok, Clio Symbol'ün dünyada ilk olarak Türkiye'deki fabrikalarında üretileceğini anlattı. Baytok, Türkiye'nin Renault'nun dünya çapında 6'ncı büyük pazarı olduğunu da vurguladı. Geceye Renault Başkanı Manuel Gomez'in yanısıra, Renault Başkan Yardımcısı da Fransa'dan gelerek katıldı. Türkiye pazarına yeni bir referans olması beklenen Clio Symbol, 1.4 litre 75 beygirlik motorlarıyla RN ve RNA olmak üzere iki model olarak piyasaya sunulacak.

Mehmet ÇALIŞKAN

4x4'ler krize rağmen satıyor
DÖRT çekerli arazi araçları, yılbaşından bu yana 2 bin 572 adet satıldı. Güçlü ve güvenli olmalarının yanı sıra sürücülerinin trafikte kendilerini daha emniyette hissetmelerinden dolayı talep gören, ancak sahiplerinin çoğu şehir dışına bile çıkmayan 4x4'lerden en çok satanı 531 adet ile Honda CR-V oldu. Daha sonra sırasıyla, Land Rover Freelander (303 adet), Suzuki Vitara (271 adet), Nissan Pathfinder (196 adet), Lada Niva (161 adet).

Lada'nın Niva modeli piyasadaki 5.3 milyar liralık fiyatıyla en hesaplı arazi aracı olurken, Land Rover'in Range Rover 4.6 HSE Authobiography modeli de 305 bin marktan 217 bin marka (yaklaşık 56 milyar liraya) indirilen fiyatı ve özellikleriyle uçtaki arazi araçlarından birini oluşturuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır