kapat

29.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Hakları kısıtlayarak çözüm bulunmaz"
TÜSİAD, Yargıtay Başsavcısı Savaş'a yanıt vererek "Hakların kısıtlanması niteliğindeki girişimlerle çözüm aranmamalıdır" dedi

PatronlAR, 'Demokrasi, Türkiye'nin Güç Kaynağıdır' başlıklı bildiri ile demokrasiye sahip çıktı. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yayınladığı bildiride, "Demokratik hakların kısıtlanması anlamına gelecek girişimlerle mevcut sıkıntılara çözüm aranmamalıdır" ifadesine yer verildi.

TÜSİAD, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik reformları yapmaya başladığını, AB'ye aday ülke olmanın eşiğine geldiğini vurguladıktan sonra, "Bu süreç içerisinde, ülkemizi, içten ve dıştan değişik tuzaklara çekerek içine kapanmaya, insan haklarına ve bireysel özgürlüklere saygılı, laik, demokratik bir hukuk devleti olma çabalarından uzaklaştırmaya çalışan odaklar olabilir" denildi.

TERÖRLE MÜCADELE
Açıklamada Ahmet Taner Kışlalı suikastine üstü kapalı olarak değinilerek, "Türkiye, bugün mevzuat, teçhizat, siyasi kararlılık ve toplumsal bilinç açısından, her türden terörle mücadelenin etkin araçlarına sahiptir ve bunun başarılı sonuçlarını da almıştır" denildi.

Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın konuşmasına yanıt niteliğindeki TÜSİAD açıklamasında, şöyle denildi:

"TÜSİAD Cumhuriyet'in iki ana unsuru olan ülke bütünlüğü ve laiklik temellerinin zedelenmeden, Türkiye'nin demokratik standartlarını yükseltecek çalışmaların TBMM'de süratle ele alınıp tamamlanabileceğine inanmaktadır. Hiçbir iç ve dış tehdit Türkiye'yi yolundan saptırmamalı, demokratik hakların kısıtlanması anlamına gelecek girişimlerle mevcut sıkıntılara çözüm aranmamalıdır.

Devletimiz toplumumuzun çok geniş kesiminin desteği ile, varlığını tehlikeye düşürmeden bu sorunların üstesinden rahatça gelecek güce sahiptir ve bunu defalarca kanıtlamıştır. 21. yüzyılda küreselleşen dünya düzeni içinde, Türkiye çağdaş demokratik ülkeler arasında saygın bir yere sahip olacak şekilde ekonomik rekabet gücünü hızla arttırarak yoluna devam etmelidir."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır