kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜLAY GÖKTÜRK(gokturk@turk.net )


Altın yumurtlayan tavuklar

Ben bu yazıyı yazarken, İnternet üzerinden 20. Yüzyılın en ilginç açık artırması gerçekleşiyor.

Sekiz Amerikalı model, güzel çocuk sahibi olmak isteyenlere açık artırma yoluyla yumurtalarını satıyor. "Yumurta uzmanları" açık artırmanın 15 bin dolardan başlayacağını ve 150 bin dolara kadar alıcı bulabileceğini ifade ediyorlar. Düşünsenize, yumurtaların tanesi 150 bin dolar olursa, folluk kim bilir kaçadır!

Evet evet, bu güzeller öyle mecazi anlamda filan değil, kelimenin gerçek anlamıyla "altın yumurtlayan tavuk"... Her ay 150 bin dolar yumurtlayan bir kadın kim bilir yumurtalıklarını bir erkeğin özel mülkiyetine terk etmek için ne kadar ister!

New York'a gittiğinde kalacağı otelde rezervasyon yaptırmak yerine, otelin tümünü satın alıveren petrol zengini Arap şeyhlerini düşünüyorum da... Madem bu iş paraya bakıyor, onlar öyle tek yumurtayla filan yetinmezler. Eminim, "sağ yumurtalığın tümüne ne istiyorsun" diye pazarlığa başlarlar.

Besbelli ki bu piyasa önümüzdeki günlerde daha da gelişecek. Yumurta ve sperm bir arada satılacak. Al karıştır usulü.. Her bir paketin üzerinde özellikleri ve tarifnamesi olacak. İdeal kombinasyonlar oluşturmak artık size kalacak. Sonra, ısmarlama bebekler sadece tohum olarak değil, "fide" halinde de satışa sunulacak. Hazır döllenmiş ve "tutmuş" bebekleri alıp kolayca büyüteceksiniz. Belki de bir "yumurta borsası" oluşacak. Mankenlerin, fotomodellerin, dünya güzellerinin yumurta değerleri popülaritelerine, yaşlarına, sağlık durumlarına göre gün be gün değişecek... Kimi uyanık sigortacılar da hemen kolları sıvayıp, yumurta alımları için bir risk sigortası kuracaklar. Yüz bin dolarlar verip de satın aldığı yumurtadan, hık demiş babasının burnundan düşmüş gibi bir kız çocuğu doğarsa, dolarları ödeyen işadamı bu paranın hiç değilse bir kısmını sigortadan geri almış olacak. Tabii şimdiye kadar bacaklarını, kalçalarını sigorta ettiren güzeller, bundan sonra en başta yumurtalıklarını sigorta ettirecek.

Sonra unutmayın, bu yumurta köy yumurtası olmadığından, sadece tazesi değil, bayatı da para edecek. Zavallı bizler, yaşlılık yıllarımızı garanti altına almak için ev-arsa yatırımı yapmaya çalışırken, süper güzellerin tek yapacağı, esaslı bir derin dondurucu edinmek olacak. Oh ne kolay; dondur birkaç düzine yumurtayı, menopoz sonrası dönemde bozdur bozdur harca...

***

Bu açık artırmanın dünyada büyük tartışmalara yol açacağı kesin.

Kimileri, insanın genlerinin üzerinden bu kadar para kazanmasını gayri ahlaki bulacak. Karşı saftakiler hemen atılıp "İyi ama, çoğumuz genlerimizin üzerinden para kazanmıyor muyuz? Genetik şansımız olan sesimizi, oyunculuk yeteneğimizi ya da zekamızı satarak geçinmiyor muyuz" diye cevaplayacak.

Laf aramızda, ben güzelliğin açık artırmayla satılmasının pek de yeni bir şey olmadığını düşünüyorum. Aristokrasinin, büyük burjuvazinin evliliklerini düşünün bir. Sosyeteyi düşünün... Neden o çirkin çirkin adamların her birinin kollarında birer dünya güzeli var? Çünkü o güzelliğin bedelini ödeyecek kadar paraları var...

Tabii asıl büyük itiraz, ırkçılık noktasında kopacak. Yumurta satışını savunanlar, bunun yeni bir ari ırk arayışı olduğunu söyleyenlere, "Ne yani, yıllardır hayvanlar için cins islahı çalışmaları yapan siz değil misiniz? Damızlık aygır olur da kadın neden olmasın? İnsanın canı can da hayvanınki patlıcan mı?" diyecek. Ötekiler "ama biz bu çalışmaları daha çok süt, daha çok et gibi yüce bir amaç için, insanlığı doyurmak için yapıyoruz, güzellik için değil" dediğinde, berikiler hemen süs köpeklerinin sokak köpekleriyle neden çiftleştirilmediğini soracak.

Ve bu tartışma böyle uzayıp gidecek...

Ama tartışma istediği kadar uzasın, milyarlarca kuzguna yavruları şahin gibi görünmeye devam edecek...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır