kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rüya pastası
Malzemesi
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı nişasta, 1 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* Yarım paket kabartma tozu
*Yarım çay bardağı süt
* Bir buçuk çay bardağı pudra şekeri

Krema için:
* 2 adet yumurta
* 6 çorba kaşığı şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* Yarım çay bardağı dövülmüş badem
* 2 adet kivi
* Yarım su bardağı şekerli veya limonlu su

HAZIRLANIŞI
Pasta kalıbını margarin ile yağlayalım. Kalıbın tabanına şeker serpelim. Yumurta aklarını bir kapta katılaşana dek çırpalım. Sarılarını ayrı bir kaba alıp, süt ve pudra şekerini ekleyerek, köpürene dek çırpalım. Sonra un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip, hemen yumurta aklarını ilave edelim. Ağır hareketlerle ve çırpma teli yardımıyla karıştıralım. Hamuru kalıba boşaltalım. 175 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Pandispanya soğuyunca kalıbından çıkaralım. Üçe keselim. Alt parçasını ters çevirerek pastanın üst katında kullanılmak üzere ayıralım. Her parçayı fırça yardımı ile ıslatalım. Bir yüzleri ıslatılan parçaların üzerine krema sürelim. Dilimlenmiş kivileri krema üzerine aralıksız sıralayalım. Meyvelerin üzerine tekrar krema sürelim. Diğer katını yerleştirelim. Aynı işlemi yapalım. Son katı yerleştirelim. Krema sürüp dövülmüş badem serpiştirelim

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır