kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan'dan orman yağmasına onay mı?
ORMANLIK alanlardan biri daha yok ediliyor. Ama bu defa yapılacak olan konut, turistik tesis, fabrika ya da üniversite değil, bir cezaevi.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Orman Bakanlığına yazılı başvuruda bulunarak, Kütahya'nın Emet ilçesi, Esentepe mevkiindeki 21 bin 366 metrekarelik alanın 400 kişilik özel E tipi cezaevi yapılmak üzere kendilerine tahsis edilmesini istedi. Bu yazıya Orman Bakanı Nami Çağan kısa bir süre sonra yanıt verdi. Çağan, "İstenen ormanlık alanın Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmesinde bir mahzur bulunmamaktadır" dedi.

AĞAÇLAR KESİLECEK
Önümüzdeki günlerde Bakanlık Emet Cezaevi inşaatı için ihaleye çıkacak ve ilk etapta söz konusu alandaki ağaçlar kesilecek.

Ormanlık alana kurulacak cezaevinde koğuş sisteminin olmayacağı, bunun yerine iki-üç kişilik odaların yeralacağı, koruma sisteminin de çağdaş teknolojiden yararlanarak sağlanacağı bildirildi.

Adalet Bakanlığı, 1999 yılında cezaevi inşaatlarına 3 trilyon 185 milyar, cezaevi onarımlarına 1 trilyon 230 milyar, cezaevlerine makine-teçhizat alımına 150 milyar lira ayırdı. Bakanlığın 2000 yılı bütçesinde yatırımlara ayırdığı ödenek ise 30 trilyon lira. Söz konusu kaynaktan cezaevi yapımı ve onarımları için 15 trilyon lira harcanması bekleniyor.

MERKEZDEKİ CEZAEVLERİ
Bakanlık, yeni cezaevlerini hızlı bir şekilde devreye sokabilirse 250 küçük cezaevini daha kapatacak. Bazı cezaevlerinin hızlı kentleşme nedeniyle merkezi yerlerde kalmasının güvenlik açısından sorunlar yarattığı, ayrıca bu tür cezaevlerinin komşu binaların sakinlerini rahatsız ettiği öğrenildi. Adalet Bakanlığı'na bu konuda vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiği bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır