kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Savaş siyasilere çatacak
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, aydınlara yönelik suikastlere karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğine ilişkin bir öneri paketi açıklayacak.

Başsavcı Vural Savaş'ın saat 10.30'da makamında düzenleyeceği basın toplantısında, bombalı terör sonucunda yaşamını yitiren yazar ve bilim adamı Ahmet Taner Kışlalı suikastine değineceği ve bu tür saldırılara karşı yeterli önlemleri almayan yasama ve yürütme organlarına eleştiri getireceği öğrenildi.

Savaş'ın açıklamasına "Kışlalı gibi, can güvenliği tehlikede olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak değil, can güvenliği tehlikede olan bir yurttaş olarak konuşuyorum" cümlesiyle başlayacağı öğrenildi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıracağı belirtilen açıklamada, Türkiye'de irtica tehlikesinin ulaştığı boyutların da belirtileceği ve tehlikenin sokaktaki yurttaşı dahi hedef alır noktaya geldiğinin vurgulanacağı öğrenildi.

Savaş'ın açıklamasında, siyasilerin geriye dönük hatalarına da dikkat çekeceği ve Kışlalı türü suikastlere karşı alınması gereken yasal ve idari tedbirleri tek tek sıralayacağı bildirildi. Savaş'ın TCK'nun 163. maddenin kaldırılması başta olmak üzere bazı yasal düzenlemeleri eleştiri konusu yapması bekleniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır