kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suikastta 6 gözaltı
Ahmet Taner Kışlalı suikastı görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak robot resimler çizen güvenlik güçleri, İstanbul'da 6 kişiyi gözaltına aldı

UĞRADIĞI bombalı saldırı sonucu ölen Ahmet Taner Kışlalı ile ilgili soruşturmada çember daralıyor. Suikastan sonra çevre sakinlerinin verdiği ifadelerden yola çıkan jandarmanın çizdiği 5 kişinin robot resmi ile arşiv taraması yapıldı. Eldeki kayıtlarda robot resimlerin eşkaline uyan şahıslar büyüteç altına alındı. Defalarca tekrarlanan arşiv taraması sonucunda kuşkuların İstanbul'da 6 kişinin üzerinde yoğunlaştığı, teknik takibe alınan bu 6 kişinin önceki gün gözaltına alındığı bildirildi. Emniyet çevrelerine yayılan iddialara göre, İstanbul'da gözaltına alınan 6 kişinin sorgulamasına MİT de katılıyor. Ankara'daki istihbarat ve terör uzmanlarından oluşan bir özel ekibin de sorgulamaya katılmak üzere önceki gün İstanbul'a gittiği belirtiliyor.

Jandarma ve polis tarafından toplanan bomba parçalarının incelemesi de bitirildi. Jandarma kriminal laboratuvarlarında 4 gün kimyasal yönden incelenen patlayıcının tüm unsurlarının tespit edildiği belirtiliyor. Kompozisyon-B adı verilen bombada kullanılan iki patlayıcıdan biri olan RDX'i inceleyen uzmanlar, sonunda menşeini tespit ettiler. TNT ile karıştırıldığı için oldukça güçlü olan RDX'in kimyasal ortamda verdiği renklere göre hangi ülkenin malı olduğunun anlaşıldığını söyleyen uzmanlar, bu bilginin soruşturmaya zarar verilmemesi için bir süre daha gizleneceğini kaydettiler.

ORG. BETİR: ÜZGÜNÜZ
Öte yandan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir, Silahlı Kuvvetler olarak Kışlalı'nın bombalı saldırı sonucu ölümünden fevkalade üzgün olduklarını söyledi. Orgeneral Betir, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ve beraberindeki heyeti kabul sırasında gazetecilerin sorusu üzerine "Jandarma Genel Komutanlığı olarak 24 saat MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışıyoruz. Her türlü veriler inceleniyor ve titizlikle üzerinde duruluyor" dedi.İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da, Azerbaycan heyetiyle görüşmesi sırasında gazetecilerin Kışlalı olayıyla ilgili sorusu üzerine "Bu konuda biraz sabırlı ve temkinli hareket ederseniz, o şekilde bilgiye ulaşabilirsiniz" diye konuştu.Bu arada Zonguldak'ta, Devrek caaddesine Kışlalı'nın adı verildi. Diğer bazı sokak ve caddelere de aralarında Başbakan Bülent Ecevit, Uğur Mumcu ve Şemsi Denizer'in de bulunduğu siyasetçi, gazeteci, sendikacı ve öğretmenlerin isimleri konuldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır