kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MOSSAD korudu
İsrail Başbakanı Ehud Barak, Türkiye'de 40 MOSSAD ajanı tarafından korundu. Ajanlar, Barak'ın etrafında etten duvar ördü

İSRAİL Başbakanı Ehud Barak, dün günü birlik bir ziyaret için geldiği ülkemizde yoğun güvenlik önlemleri altında temaslarını gerçekleştirdi. Barak'ı

Türk güvenlik görevlilerinin dışında 40 İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) ajanı da korudu. İsrail Havayolları'na ait bir uçakla İzmit Cengiz Topel Askeri Havaalanı'na inen Barak, kendisini karşılayan Başbakan Bülent Ecevit'le birlikte karayoluyla Adapazarına geçerek depremzedeler için kurulan "İsrail Köyü"nün açılışına katıldı.

Karadan ve havadan sürekli gözlenen iki başbakan polis, asker ve MOSSAD ajanları tarafından korundu. Barak'a eşlik eden 40 MOSSAD ajanı, tören alanının girişinde 5 noktaya dedektörlü kapı koydu, herkesi buradan geçirdi, özel cihazlarla üstlerini aradı. Türk polisi, ancak MOSSAD ajanları kontrol yaptıktan sonra, tören alanına girenleri arayabildi. Tören alanındaki tüm kontrol, giriş ve çıkışlar İsrailliler tarafından yapıldı. Zaman zaman Türk güvenlik güçleri ile İsrailli ajanlar arasında tartışmalar yaşandı.

Tören alanına girişte, Türkler didik didik aranırken, İsrailliler kontrol noktasından arama yapılmadan geçtiler. Türk polisinin İsrailli bir bayanı aramak istemesi üzerine bu kişi, 'Onlar bizi iyi tanırlar, bizi kontrol etmenize gerek yok' dedi.

Barak ve Ecevit'in makam arabaları tören alanına girdikten sonra özel brandayla örtüldü ve başbakanların gazeteciler tarafından görüntülenmesi engellendi. Türk gazetecilerin fotoğraf makineleri, objektifleri sökülerek arandı, pilleri dahi çıkartılarak tek tek kontrol edildi.

YOLLAR BOŞALTILDI
Barak ve Ecevit, Adapazarı'ndan Ankara'ya iki ayrı uçakla ve planlanan programdan 2 saat rötarlı döndü. İlk olarak Ecevit'i taşıyan "Ata" uçağı Esenboğa Havaalanı'na indi. Ecevit'in Esenboğa'dan ayrılmasından 10 dakika sonra bu kez Barak'ı taşıyan uçak Esenboğa Havaalanı'na indi. Barak'ın Ankara'ya inişinden itibaren de çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. MOSSAD ajanları, Barak'ın otomobiline biniş ve inişinde etrafından etten duvar ördü. Ankara Emniyet Müdürlüğü de, Barak için yoğun güvenlik önlemi aldı. Barak'ın geçtiği tüm güzergahlarda havadan bir helikopter koruma yaptı. Güzergah boyunca tüm yollarda şüpheli araçlar önceden çekildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır