kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dokunulmaz dolandırıcı
63 yaşındaki iflah olmaz dolandırıcı Hasan Gürbüzer hapse girmemenin yolunu buldu. Gürbüzer böbrek hastalığı sayesinde her seferinde serbest kalıyor

Hasan Gürbüzer 63 yaşında ve iflah olmaz bir dolandırıcı. Tam 12 kez dolandırıcılık yaparken yakalanmış. Ancak bir kere bile hapse girmemiş. Hasan Gürbüzer'e bu dokunulmazlığı sağlayan 1992'den beri kronik böbrek hastası olması. Haftada 3 kez diyalize girmek zorunda olan Gürbüzer, Antalya Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı "Cezevinde kalması mevcut hastalığı açısından hayati tehlike taşımaktadır" yazılı bir rapor taşıyor. Her yakalandığında da mahkemeye bu raporu gösteriyor. Mahkeme çaresiz bu kocamış kurdu serbest bırakıyor.

SÜLÜN OSMAN GİBİ
Gürbüzer'in dolandırıcılık yöntemi de Sülün Osman'a taş çıkartacak nitelikte. Kahramanmaraş'ta, Belediyenin girişindeki ankesörlü telefondan döviz bürosunu arayıp acil olarak 9 bin dolar ve 9 bin mark döviz istedi. Dövizi getiren çırağın elindeki çantayı "Odama git makamımda karşılığını ödeyecekler" diyerek alıp kayıplara karıştı. Dövizci dolandırıldığını anlayınca, polise başvurdu. Ankesörlü telefondan aradığını düşünen polis, makineyi açtırıp dolandırıcının kontürü biten kartını buldu. Karttan Antalya'da aranan numarayı tepsit eden polis, Gürbüzer'in üzerine kayıtlı olan bu telefondan uslanmaz dolandırıcıya ulaştı. Ancak o çok sakindi. Suçunu itiraf etti. Adliyeye çıkartıldı. O mahkemeye raporunu gösterdi. Ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır