kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Afta Haluk Kırcı krizi
Bahçelievler katliamının hükümlüsü Haluk Kırcı'nın vetolu af yasasına yeniden alınması koalisyon ortaklarında sıkıntı yarattı. DSP karşı önerge hazırlığında

Bahçelievler katliamının hükümlüsü Haluk Kırcı'nın vetolu af yasasına yeniden alınması, koalisyon ortakları MHP ve DSP arasında sürtüşme yarattı. MHP bu maddede ısrar ederken, DSP'lilerin Kırcı'nın affedilmemesi için önerge hazırlamaları affı zora soktu.

Bugün TBMM Anayasa Komisyonu'nda yeniden ele alınacak olan af yasası için MHP dün ilk kez, "Affın arkasında değiliz" açıklaması yaptı. MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse "MHP, affın arkasında değildir. Affın nasıl ve ne şekilde gündeme geldiği bellidir" dedi ve üstü kapalı biçimde affı Rahşan Ecevit'in gündeme getirdiğini hatırlattı. İsmail Köse, dün TBMM'de, "Haluk Kırcı'nın affı konusunda DSP ile görüş ayrılığı bulunduğu" hatırlatması üzerine Af Yasası'nın şahıslara göre hazırlanmadığını bildirerek, şöyle dedi:

ISRAR YOK
"TBMM genel kararlar çıkarır. İstifade edecek kişiler çıktıktan sonra kamuoyu görür. MHP, ne şahısların ne de maddelerin arkasındadır. MHP, affın da arkasında değildir. Affın nasıl ve ne şekilde gündeme geldiği bellidir. Bizim herhangi bir ısrarımız ve iddiamız yoktur. Sadece koalisyon ortaklığının bize verdiği sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz." ANAP Grup Başkanvekili Murat Başesgioğlu ise, MHP'nin vetolu af ile ilgili komisyon görüşmelerinde, Haluk Kırcı'nın af kapsamına alınması için çok ısrarcı olduğunu belirtti ve "DSP ile MHP arasında bu konuda problem vardı. Ancak son toplantıda Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Kırcı'nın af kapsamında olmasını kabul etmişti" dedi.

MHP'liler, bu maddeden sadece Haluk Kırcı'nın yararlanmayacağını belirterek "Kırcı yedi kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 7 kez idama mahkum edilmiş. Abdullah Öcalan 30 bin kişinin katili diye 30 bin kez idama mı mahkum oldu? Cezalar birleştirilmeli" görüşünü savunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır