kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Utanç tablosu
21. yüzyıla girerken İstanbul'un göbeğindeki 85 mahalle, kuduz tehlikesine karşı karantinada...

KUDUZ tehlikesi, İstanbul'un Anadolu yakası için ciddi bir tehdit haline geldi. İstanbul İl Tarım Müdürü Tahir Sütlüoğlu, İstanbul'da şu ana kadar 102 mahallede karantina uygulaması yapıldığını ifade etti. Önlemler sonucu 17 mahallede kuduz tehlikesinin tamamen kalktığını sözlerine ekleyen Sütlüoğlu, 85 mahallede uygulamanın devam ettiğini söyledi.

HER ŞEY KONTROL ALTINDA
SÜTLÜOĞLU, "İlimizde herhangi bir yerde ısırma ya da şüpheli hayvan ölümü meydana geldiğinde görevli veterinerler hemen olay yerine gidip şüpheli maddeleri topluyor. Sonra bu maddeler, Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne laboratuvar muayenesi için gönderiliyor. Test sonucunde tehlikeli bir durum görülürse gereken önlem alınıyor" dedi.

300 KÖPEKTE KUDUZ ÇIKTI
KARANTİNANIN 6 ay süreceğini belirten Sütlüoğlu, bu süre içinde hayvanların kontrol altında tutulacağını dile getirdi. Bu konuda belediyelere de görev düştüğünü belirten Sütlüoğlu, Vali Erol Çakır başkanlığında köpek bakımevleri kurmak için çalıştıklarını açıkladı. Öte yandan Hayvan Hastalıkları Hastanesi, otopsi için gelen 300 köpekte kuduz tespit edildiğini bildirdi.

ARİF KURT KURTULDU
ÖTE yandan Maltepe'de de bir sokak köpeği tarafından ısırıldıktan sonra hastaneye sevkedilen Arif Kurt'a 'kuduz' teşhisi kondu. İşini bırakıp 40 gün boyunca tedavi gören Arif Kurt, sonunda sağlığına kavuştu ancak köpeği Şeker kudurarak can verdi. Kuduz mikrobu kaptıkları tahmin edilen 2 yavru köpek de belediye yetkilileri tarafından kontrole götürüldü.

İsmail ERBEN / Cihat MAT (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır