kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Urfa'dan Kıbrıs'a acı biber götürdü
Urfa'da "Harran Ağası"olan Cumhurbaşkanı Denktaş, Kıbrıs'a dönerken yanına bölgenin özel acı biberi isottan bolca aldı

GEZİ ve incelemelerde bulunmak, 9'uncu Uluslararası Kültür Sanat Haftası şenliklerine katılmak için Şanlıurfa'ya giden KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Harran'da büyük bir çoşku ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı'na Harran'ın ileri gelen aşiretlerine mensup Hüseyin Özyavuz tarafından poşu ve igal giydirildi; 'Harran Ağası' unvanı verildi. Kendisine verdiği unvan için Özyavuz'a teşekkür edip, Kıbrıs'a davet eden Denktaş, "Kıbrıs'a gel ben de sana şapka hediye edeyim" dedi. Harranlılar ise Denktaş'a poşu ve igalin çok yakıştığını belirttiler.

Ağalık Unvanını da aldıktan sonra kendisine ikram edilen mırrasını içen Denktaş'ın keyfine diyecek yoktu. Mırrayı çok beğendiğini söyleyen Denktaş, Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz'dan mırranın tarifini aldı. Belediye Başkanı Özyavuz, Denktaş'a bir de mırra takımı hediye etti. Denktaş, yörenin meşhur biberi İsot'tan da almayı ihmal etmedi.

ESPRİLİ VEDA
Denktaş ilçede ayrıca tarihi Harran Kalesi ve Kubbet evlerini gezdi. İlçenin tarihi dokusuna hayran kaldığını söyleyen Denktaş, her zamanki gibi burada da fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Denktaş, Harran tarihi ile ilgili olarak yine Belediye Başkanı Özyavuz ile Kaymakam İ. Halil Akşit'ten bilgi aldı.

Kendisine gösterilen misafirperverlikten hoşnut kalan KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, "Sizlerin göstermiş olduğunuz misafirperverliğe hayran kaldım. Acaba ileride GAP ile gelişen Harran'a suyun gelmesi ile zenginleştiğinizde yine bu misafirperverliğinizi devam ettirecek misiniz?" diye espri yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır