kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hayvancılık reformu yolda
Hayvancılığı kurtaracak program hazır. Hayvancılık için 300 trilyon kaynak aktarılacak.

Ete teşvik geliyor
TarIm Bakanlığı 5 yıllık hayvancılık programı hazırladı. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre hayvancılığı diriltmek için yine 5 yıl süreli bir destekleme programı hazırlandı. 2000-2005 yılları arasında uygulanması öngörülen programın toplam kaynak ihtiyacı 300 trilyon lira olarak belirlendi. Besicilerin desteklenmesi amacıyla öncelikle süt teşvit primi artırılacak. Ete de teşvik primi ödenmeye başlanacak. Programda halen belli nitelikteki sanayi kuruluşlarına satılan her litre süt için 5.000 lira olan süt teşvik priminin 15-20.000 liraya çıkması öngörülüyor.

ETE 160 TRİLYON
Et üretiminde daha önce bir süre uygulanan ve daha sonra kaldırılan et teşvik priminin yeniden uygulamaya konması bekleniyor. Buna göre süt teşvik primlerinin ödenmesi için 30.1 trilyon, et teşvik primlerinin ödenmesi için 160 trilyon lira kaynak gerekiyor.

Program uyarınca hayvan varlığının verimliliğinin artırılması için de suni tohumlama özendirilecek. Suni tohumlandırmada özel sektörün daha aktif olarak devreye girmesi için bu amaçla kurulacak özel veterinerlik işletmeleri desteklenecek. Bu işletmelerin kurulması ve desteklenmesi icin 1.4 trilyon lira destek verilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır