kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Efes'ten dev ortaklık
Efes Romanya hisselerinin yarısını Belçika'nın ünlü Interbrew Grubu'na sattı

Efes Grubu, Romanya'daki iştirakı Romanian Efes Breweries İnternational'ın yüzde 50'sini Belçikalı İnterbrew Gruba sattı. Satış, Romanya Rekabet Kurulu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek ve Efes Grubu'nun halka açık Erciyes, Güney ve Ege Bira şirketleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Efes İçecek Grubu ile dünyaca ünlü biracılık kuruluşu Interbrew arasında imzalanan Romanya'da güçbirliği yapmayı öngören anlaşmanın, üretimde ortaklığı amaçladığı bildirildi. Interbrew, Efes İçecek Grubu'nun Romanya'daki "Romanian Efes Brewery" adlı şirketinin yüzde 50 hissesini satın alacak. Romanya'nın en yeni ve en modern bira fabrikası olan kuruluşun adı "Interbrew Efes Brewery" olarak değiştirilecek. Fabrikanın halen yılda 80 milyon litre olan üretim kapasitesi, 2000 yılında 125 milyon litreye çıkarılacak. Anlaşma, bu ortaklığın yalnızca üretimle sınırlı olmasını ve Efes'le Interbrew'in Romanya'daki pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetlerini, kendi şirketleri aracılığıyla birbirlerinden bağımsız sürdürmelerini öngörüyor.

Anlaşma uyarınca fabrika, Efes için Efes Pilsener, Light, Dark ve Caraiman, Interbrew için de Stella Artois, Bergenbier ve Hopfen König biralarını üretecek. Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, yaratılacak sinerji ile Efes ve Interbrew'in daha büyük üretim rakamlarına ulaşabileceklerini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır