kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Migren maalesef kadınları seviyor
AMERİKAN Mayo Kliniği uzmanları geçenlerde tamamladıkları bir araştırma sonucunda karamsar verilere ulaştılar: 1. Migrenlilerin sayısı tüm dünyada artıyor... 2. Kadınlar, erkeklere oranla yaklaşık iki kat daha fazla migrene yakalanıp, tahammül sınırını zorlayan baş ağrıları çekiyor... Peki neden? Hazırlanan rapora göre bu durumun nedeni kadınların modern hayatta birkaç rolü aynı anda üstlenmek zorunda kalmaları. Bunun olağan sonucu da stres tabii ki. Migren en büyük artış eğrisini 20 ila 29 yaş arasındaki kadınlarda yakalamış durumda.

100 yaş hayali
60 yaşın üzerindeki kişilerin gençliklerini yeniden elde etmeseler bile en azından yaşam sürelerini uzatabilecekleri belirtiliyor. Yapılan araştırmalar bu yaş dilimindeki her iki kişiden birinin kalp krizi geçirme riski taşıdığını gösteriyor. Ancak bu riski azaltmak mümkün. Nasıl mı? Tabii ki kaliteli beslenme, düzenli sağlık kontrolü ve stresten uzak bir yaşam sürerek. Uzmanlar, "antioksidant"ı yüksek meyva ve sebzelerin yanısıra, haftada en az bir kez balık yemenin gerektiğini ifade ediyor. Bir başka önemli tedbir de sigaraya içmemek.

Son rapor: Uyu ve genç kal...
Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açıkladığı rapora göre az uyuyan bir kişi, enerjinin kanda depolanmasını engelliyor. Bunun sonucunda hormonların çalışması yavaşlıyor. Zircirleme etki beyne dek ulaşıyor. Hormonların çalışması yavaşlayınca, "hatırlama"ya yönelik yardımcı beyin salgıları da azalıyor. Sonuç: Güçsüz bir hafıza... Az uyuyan gençlerin davranışlarında yaşlılara benzediği de saptanmış. Uzmanlar ayrıca günde 12 saat uyuyan kişilerin ciltlerinin daha parlak olduğunu ve kırışıklıkların daha geç bir yaşta başladığını da bulmuşlar.

SAVAŞ SÜZAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır