kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İsmail Cem Küba'da
Fidel Castro'nun Türkiye hakkındaki geniş bilgisi ve konukseverliğinden çok etkilenen İsmail Cem: Bu geziyi ömrüm boyunca unutmam

Küba'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Dışişleri Bakanı İsmail Cem, 3 günlük gezisi boyunca çok renkli anlar yaşadı. Fidel Castro ile 5 saatlik bir yemek yiyen Cem, bu sofra muhabbetini ömrü boyunca unutmayacağını dile getirdi.

* Fidel Castro'dan çok etkilenen İsmail Cem, şunları söyledi: "Castro'nun Atatürk hakkındaki engin bilgisi beni şaşırttı. Türkiye'nin Avrupa ile ilişkileri, Boğaz'dan geçen gemilerin yarattığı tehlike, Balkanlar, Kafkasya, petrol ve doğalgaz konularına hakimiyeti de hayret verici."

CEM'E ÖZEL YEMEK
* Dış konulara hakimiyetiyle Cem'i etkileyen Castro, yemekteki jestiyle de inceliğini gösterdi. Büyükelçi Ataman Yalgın'dan deniz mahsullerinin Cem'e alerji yaptığını öğrenen Castro, mısırdan yapılan özel bir Havana yemeği hazırlattı.

* Havana'nın her biri sanat şaheseri olan binalarının fotoğraflarını çeken Cem, Fidel Castro ve yaşlı balıkçı Fuentes'e kendi fotoğraflarını topladığı yeni kitabından hediye etti.

'DURMUŞ DELİKANLIDIR'
* Uzun süredir Türkiye'ye kolesterol ilacı ile Hepatit B ve menenjit aşısı satmak için girişimde bulunduklarını, ancak Sağlık Bakanlığı'nın bu duruma olumlu yaklaşmadığını anlatan Castro, Cem'den şu cevabı aldı: "Bizim Bakan Durmuş delikanlı adamdır; kendisine dönünce konuyu açacağım. Eminim bu ilaçların Türkiye'ye ithalini sağlar!"

* Eski Havana Meydanı'nda Fransız aktör Jean Paul Belmondo ile karşılaşan İsmail Cem, Belmondo'ya Türkiye'deki hayranlarının kendisini çok kıskanacağını söyledi.

LEYLA UMAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır